Το τραγανό Κουνουπίδι Φούρνου της Έλενας του elenaiscooking.com

Μαγειρευουμε

Χθές ο μπαμπάς μου έφερε δύο κουνουπίδια και εγώ βρήκα αυτή την πολύ ωραία συνταγή της Έλενας απο το elenaiscooking.com για να το εξαφανίσουμε!

Υλικά

3 κούπες κουνουπίδι, μόνο τα ανθάκια
1 κούπα τριμμένο ψωμί ( αφού πρώτα το έχεις φρυγανίσει)
1/4 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 κούπα τυρί τριμμένο( αν είσαι vegan μπορείς να βάλεις τυρί σογιας)
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία

1. Κόβεις τα ανθάκια του κουνουπιδιού προσεκτικά και τα βράζεις για 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ψωμί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το τυρί, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Προσθέτεις έπειτα και το βρασμένο κουνουπίδι, αφού το έχεις στραγγίξει καλά. Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος.
3. Ψήνεις το κουνουπίδι στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδίσει ελαφρως από πάνω.

Πηγή & Image Credits: elenaiscooking.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES