Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση?

Διακόσμηση

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων βλέπουν με το καλά εκπαιδευμένο μάτι τους οποιοδήποτε “λάθος” μπορεί να υπάρχει σε κάποιο χώρο. Πριν απο λίγες μέρες, 10 από τους αγαπημένους γκουρού – διακοσμητές εσωτερικών χώρων μοιράστηκαν στην σελίδα της vogue μερικά απο τα λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε στον χώρο μας. Μου άρεσε το γεγονός ότι μας υπόσχονται ότι όταν διορθωθούν, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο χώρο μας!

“Η Υπερβολική διακόσμηση. Είναι σημαντικό να υπάρχουν οπτικές παύσεις στα δωμάτια για να δημιουργήσετε ήσυχες στιγμές.”
Ann Haagenson, διευθυντής καταστημάτων Anthropologie

“Τα πάρα πολλά διαφορετικά υλικά στον ίδιο χώρο! Έχω την τάση να επιλέγω μινιμαλιστικά υλικά. Η μείωση της παλέτα των υλικών, είναι το κλειδί για μια καθαρή, διαχρονική ματιά.”
Don Stewart, σχεδιαστής

“Ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι σχεδόν πάντα οι άνθρωποι φοβούνται να πάρουν ρίσκα στην διακόσμηση του σπιτιού. Προτιμούν να κάνουν επιλογές με ασφάλεια και αισθάνονται να παραλύουν με τις πάρα πολλές επιλογές. Τότε τα σπίτια καταλήγουν να έχουν μηδενική προσωπικότητα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να πειραματίζεστε στη διακόσμηση του σπιτιού. Βάψτε έναν τοίχο σε ένα τρελό χρώμα! Κρεμάστε ένα τεράστιο πίνακα που αγοράσατε σε μια υπαίθρια αγορά! Αν έχετε κουραστεί από τον τρόπο που φαίνεται κάτι, αλλάξτε το! Θέλω να πιστεύω ότι το σπίτι λειτουργεί όπως ένας υγρός καμβάς. Η διαδικασία της διακόσμησης του σπιτιού συνεχώς εξελίσσεται. Αν κάτι πάει στραβά και φαίνεται απαίσιο, θα έχετε μάθει κάτι, σωστά; Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας.”
Justina Blakeney, σχεδιάστρια, καλλιτέχνης, συγγραφέας

“Όταν οι κουρτίνες τοποθετηθετούνται πολύ χαμηλά. Ο στόχος είναι να τοποθετούνται όσο πιο κοντά γίνεται στο ταβάνι γιατί κάνει τον χώρο να φαίνεται ψηλότερος.”
Katie Hodges, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

“Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι στους μικρούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρά έπιπλα, ενω στην πραγματικότητα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο. Ο όγκος ξεγελάει το μάτι, γεμίζει τον χώρο, και  όλα φαίνονται πιο σωστά.”
Maria Brito, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, συγγραφέας

“Δεν βρίσκω ενδιαφέρον όταν σε ένα χώρο είναι όλα είτε κλασικά είτε όλα μοντέρνα. Πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός από διάφορα κομμάτια σε ένα χώρο για να έχει ενδιαφέρον και να είναι συναρπαστικός.”
Sara Story, σχεδιάστρια

“Όταν δεν υπάρχει μέρος για να βάλεις το ποτό σου! Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν η ακραία αραιότητα και η ομορφιά δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργικότητα.”
Todd Nickey και Amy Kehoe, διακοσμητές

“Το μεγαλύτερο λάθος είναι να αγοράζετε τα πάντα από ένα κατάστημα ή ένα εκθεσιακό χώρο ή μία εταιρία. Αυτό φανερώνει ότι ένας χώρο έχει γίνει χωρίς έμπνευση και δημιουργικότητα. Αντ ‘αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ψάξετε αντίκες και περισσότερες πιο μικρές εταιρείες για να βρείτε κομμάτια να προσθέσετε στο σύνολο. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η ανταμοιβή.”
Sasha Bikoff, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

“Το χειρότερο μου είναι να βλέπω σε ένα χώρο χαλιά στο μέγεθος γραμματοσήμου. Είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που υποβαθμίζουν τη σημασία του χαλιού στον χώρο, κάτι που κάνει ένα χώρο να φαίνεται μικρότερος και μη ισορροπημένος. Οι καρέκλες δεν πρέπει ποτέ να βγαίνουν έξω απο το χαλί όταν τις τραβάμε έξω. Αν αναζητούμε χαλί για ένα δωμάτιο, η πιο σωστή διάσταση είναι να είναι 15 έως 30 εκατοστά από τους τοίχους ή το σοβατεπί.”
Anne Hepfer, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων
“Να φοβάσαι να σπάσεις τους κανόνες. Μερικές φορές τα “λάθη” έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες στιγμές του design. Αποφασίστε τι αίσθηση θέλετε να έχει ένας χώρος, και στη συνέχεια αφήστε το σχέδιο να προκύψει από αυτή την ιδέα.”
Kelly Wearstler, σχεδιάστρια

Via

Image Credits: Kelly Wearstler

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES