Δανία: Με πρόστιμο κινδυνεύει 17χρονη που χρησιμοποίησε σπρέι κατά του επίδοξου βιαστή της

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 27-01-2016

Πρόστιμο για χρήση σπρέι πιπεριού κατά άνδρα από τον οποίο υποστήριξε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση, αντιμετωπίζει 17χρονη στη Δανία. Σύμφωνα με το rt.com ο άνθρωπος που την έριξε στο έδαφος και προσπάθησε να τη γδύσει, τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της μικρής πόλης του Sønderborg στη νότια Δανία το βράδυ της Τετάρτης. Η 17χρονη είπε στην αστυνομία ότι ένας αγγλόφωνος άνδρας την έριξε στο έδαφος, προσπάθησε να ξεκουμπώσει το παντελόνι της και να τη γδύσει.

Για να προστατεύει τον εαυτό της χρησιμοποίησε το σπρέι πιπεριού που είχε μαζί της. Η αστυνομία ανέφερε ότι το κορίτσι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο. «Είναι παράνομο να κατέχεις και να χρησιμοποιείς σπρέι», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το πρόστιμο είναι 72 ευρώ και προσφέρθηκαν να το πληρώσουν χρήστες των social media, καθώς η πρόθεση για πρόστιμο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.. “Είναι τόσο απόλυτα και τρομερά λάθος αυτό με το δανικό σύστημα … Η αυτοάμυνα είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ειρωνικά πρόσθεσε: «Ίσως ο δράστης πρέπει να ζητήσει αποζημίωση … Είμαστε τρελοί στη Δανία”

lifo.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES