Ξέρετε τι είναι η Bartonella;Δείτε τι μου διηγήθηκε μια μαμά!!

Παιδιά

Δεν ήταν μια συζήτηση ανάμεσα σε μαμάδες σε ένα παιδικό πάρτυ.Ήταν μια συζήτηση που με σόκαρε, αφού η Μαρία κινδύνεψε να χάσει τον γιό της απο μια….γάτα!

Δείτε τι μου διηγήθηκε:

Πριν ένα περίπου χρόνο ο γιός μου αρρώστησε. Θεωρήσαμε ότι είναι μία απλή ίωση. Συμπτώματα: πυρετός και πόνος στη μασχάλη (διογκωμένοι λεμφαδένες). Το ένστικτό μας ότι κάτι δεν πάει καλά μας οδήγησε στο νοσοκομείο όχι μία άλλα πέντε φορές. Άκρη δεν βγάζαμε. Την 5η όμως φορά για καλή μας τύχη συναντήσαμε τη Διευθύντρια του Νοσοκομείου. Μας άκουσε προσεκτικά και έκανε άμεσα εισαγωγή στο παιδί. Μετά από λίγες μέρες και πολλές εξειδικευμένες εξετάσεις πληροφορηθήκαμε ότι τον παιδί είναι θετικό στη bartonella henselae.

Ένα βακτήριο που υπάρχει στο νύχι της γάτας. Σε περίπτωση που η γάτα-φορέας γρατζουνήσει το παιδί ή κι έναν ενήλικα και υπάρξει επαφή με το αίμα του ασχέτως αν η γρατζουνιά καθαριστεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε η μετάδοση της λοίμωξης είναι σχεδόν σίγουρη. Αυτό το βακτήριο προσβάλλει διάφορα όργανα ( συκώτι, πνεύμονα, σπλήνα, ακόμη και εγκέφαλο ) και αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί η εξέλιξη στην υγεία του ανθρώπου να είναι άσχημη. H εμφάνιση των συμπτωμάτων ποικίλλει. Σ’ εμάς εμφανίστηκαν δύο μήνες μετά από το γρατζούνισμα.

Τελικά ο γιος μου έμεινε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και πήρε φάρμακα για ένα μήνα. Η λεμφαδενίτιδα και ο πυρετός υποχώρησαν το ίδιο και η διόγκωση στη σπλήνα και η άτυπη πνευμονία. Ήμασταν τυχεροί και πέρασαν όλα με τη βοήθεια του Θεού. Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι η επαφή με τα ζώα δεν είναι πάντα ακίνδυνη και αυτό σας το λέει άτομο που έχει στο σπίτι του κατοικίδια. Ακόμη και μία εμβολιασμένη γάτα έχει τον ίδιο κίνδυνο να μεταδώσει το βακτήριο με μία αδέσποτη.

Να τονίσω ότι δεν είμαι γιατρός αλλά τις πληροφορίες τις συνέλεξα από γιατρούς στο νοσοκομείο. Σκοπός μου κυρίως είναι η ενημέρωση των γονέων και η πληροφόρηση των παιδιών.

Για να μην το πάθει κανένα άλλο παιδί, μανούλες έχετε το νου σας!

Τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας!

B.M.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES