Μακαρόνια με τυρί, αλλιώς

Μαγειρευουμε

Mac and Cheese: η κόλαση επί γης γράφει η MADAME ginger και συμφωνώ απόλυτα μαζί της!

Μάλιστα είχα και εγώ εκείνη την απορία, τι είναι αυτό το Mac & Cheese που αναφέρουν συνέχεια σε όλες τις αμερικάνικες ταινίες.

Η Μαριλού σκεφτόταν ότι δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μακαρόνια με τριμμένο τυρί (από τα αγαπημένα της ίσως φαγητά, ιδίως όταν τα μακαρόνια περιχύνονται με βούτυρο Κερκύρας και η μυζήθρα τρίβεται άφθονη) όποτε δεν το έψαξε και παραπάνω. Μέχρι που το μάτι της έπεσε σε μια σχετική συνταγή και άρχισαν οι σιελογόνοι αδένες της να λειτουργούν στο full!

Και οι δικοί μου το ίδιο όταν διάβασα την δική της συνταγή.

Υλικά

1 1/2 πακέτο ζυμαρικά σε σχήμα κοράλλι
3 κ.σ. Βούτυρο αγελάδας
3 κ.σ. Αλεύρι
1 κούπα γάλα φρέσκο ζεσταμένο
1 κούπα ξυνόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. Πιπέρι καγιέν
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
120 γρ. τυρί Gruyere ή Γραβιέρα
170 γρ. τυρί Cheddar τριμμένο
80 γρ. τυρί Fontina ή Mozzarella
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο Μαϊντανό
1 φύλλο Δάφνης
100 γρ. Παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας (τα βράζουμε 1-2 λιγότερα λεπτά για al dente αποτέλεσμα).

2. Παράλληλα, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ξινόγαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν και τη δάφνη και μαγειρεύουμε άλλα 7 λεπτά ανακατεύοντας.

4.Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών το καλύπτουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ, του μαϊντανού και των τυριών (εκτός της παρμεζάνας) και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Εναλλακτικά, κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε και μπέικον που έχουμε πρώτα τσιγαρίσει σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο.

Πηγή: www.madameginger.com

Image Credits: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES