Δεν είμαστε καθόλου πρωϊνοί τύποι και μας αρέσει πολύ!

Βίβης pick

Αν ήμουν η υπεύθυνη για το πρωϊνό ξύπνημα στο σπίτι μας, τα κορίτσια σίγουρα θα έχαναν σχεδόν πάντα την πρώτη ώρα (τουλάχιστον). Ο πόνος που νιώθω στην καρδιά μόλις ακούσω το ξυπνητήρι δεν μπορεί να έχει την κατάληλη περιγραφή με λέξεις. Ακριβώς τα ίδια συναισθήματα για το πρωϊνό ξύπνημα νομίζω βιώνει σχεδόν καθημερινά και η μεγάλη μου κόρη, η Αλεσάντρα.

Το πρωί μόλις μπεί το άτομο που θα την ξυπνήσει στο δωμάτιο της κουκουλώνεται τόσο πολύ με τα σκεπάσματα και αρνείται “ευγενικά” την όποια προσπάθεια κάνουμε για να την σηκώσουμε απο το κρεβάτι.

Και για να το θέσω απο την αρχή πολύ απλά εγώ και εκείνη δεν είμαστε καθόλου πρωϊνοί τύποι.

Η μικρή μου μαζί με τον πατέρα της είναι ακριβώς το αντίθετο απο εμάς. Ξυπνάνε αμέσως και είναι όρθιοι στο δευτερόλεπτο. Ακόμα θυμάμαι με τρόμο την πρώτη ημέρα που ξεκινούσε η Α’ Δημοτικού και έπρεπε να η Αλεσάντρα να είναι εκεί στις 8.20…. Είχα να ξυπνήσω τόσο πρωί απο τότε που ήμουν 18 χρονών και πήγαινα εγώ σχολείο!

Θα πείτε καλά τι γινόταν όταν ήταν μωρό? Αυτό το παιδί ήταν μοναδικό. Την έβαζα για ύπνο στις 19.30, ξυπνούσε στις 7.30 το πρωί, την τάιζα και μετά κοιμόμασταν αγκαλιά μέχρι τις 10.30!!!!

Όμως όσο σκέφτομαι αυτά τα πρωϊνά τώρα που είναι σχεδόν 10 χρονών γελάω πολύ. Η συμπεριφορά της έχει πολλές διακυμάνσεις, την μια μέρα είναι παθητική την άλλη επιθετική. Δεν μπορώ να πώ όμως τίποτα γιατί ακριβώς το ίδιο ήμουν και εγώ!!!

Τις ημέρες των διακοπών ξυπνούσαμε πολύ αργά. Νομίζω οτι μια μέρα εκείνη ξύπνησε στις 12.30! Άρα καταλαβαίνετε ότι τα πρωϊνά της Δευτέρα είναι τα χειρότερα και ας μην θυμηθώ εκείνη την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές….

Έχω διαβάσει ότι συμβουλή υπάρχει για το πως θα ξυπνάμε πιο εύκολα το πρωί, αλλά δεν το έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα.

Όμως όπως λένε και οι επιστήμονες υπάρχουν οι πρωϊνοί τύπου και υπάρχουν και οι τύποι κουκουβάγιες.

Εμείς μπορούμε να παραδεχτούμε ότι τιμούμε φανατικά το δεύτερο είδος!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES