Ο δωδεκάλογος των παιδιών

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

12 Συμβουλές των παιδιών προς τους γονείς:

1.  Μη μας δίνετε, ότι σας ζητάμε. Πολλές φορές σας δοκιμάζουμε για να δούμε πόσα μπορούμε να αποσπάσουμε από σας.

2. Μη μας δίνετε πάντοτε διαταγές. Μια απλή εισήγηση μας κάνει πολλές φορές να κάνουμε εκείνο που πρέπει με μεγαλύτερη προθυμία παρά μια διαταγή.

3. Μη μεταβάλλετε γνώμη ως προς το τι θέλετε να κάνουμε.

4. Να κρατάτε τις υποσχέσεις σας. Αν μας υποσχεθείτε κάτι να το κάνετε. Αν υποσχεθείτε τιμωρία να μας τιμωρήσετε.

5. Να μη μας συγκρίνετε με άλλα παιδιά. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

6. Να αφήσετε το καθένα από μας να κάνει για τον εαυτό του ότι μπορεί. Έτσι μπορούμε να μάθουμε μόνοι μας. Εάν τα κάνετε όλα για μας τότε πως θα αποκτήσουμε το συναίσθημα της ευθύνης;

7. Ποτέ να μην μας διορθώνετε μπροστά στους άλλους. Να μας διορθώνετε αλλά μόνο όταν είμαστε μόνοι.

8. Να μην μας φωνάζετε. Να μας μιλάτε με ηρεμία.

9. Να μη λέτε ψέματα μπροστά μας. Να μη μας ζητάτε ποτέ να σας κρύβουμε την υποκρισία σας.

10. Όταν κάνουμε κάτι το κακό να μην επιμένετε να σας πούμε γιατί το κάνουμε. Καμιά φορά κάνουμε πράγματα που δεν ξέρουμε γιατί τα κάνουμε.

11. Όταν και σεις κάνετε λάθη να το ομολογείτε χωρίς πάντοτε να δικαιολογείτε τους εαυτούς σας. Έτσι θα μάθετε και μας να ομολογούμε τα λάθη μας και να μη τα κρύβουμε ή να τα δικαιολογούμε.

12. Να μας φέρεστε ευγενικά. Επειδή είμαστε παιδιά σας δεν θα πει ότι πρέπει να λείπει η ευγένεια στην συμπεριφορά ανάμεσά μας.

 

Πηγή: jesuslovesyou.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…