Εφαρμογή αποκωδικοποιεί το κλάμα του μωρού

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Η εκπληκτική εφαρμογή που αποκωδικοποιεί για ποιο λόγο κλαίει το μωρό σας
«Το “Infant Cries Translator” μπορεί να διακρίνει τέσσερις διαφορετικές καταστάσεις από το κλάμα των μωρών. Την πείνα, την βρεγμένη πάνα, τη νύστα και τον πόνο»

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς, είναι η προσπάθεια να μαντέψουν για ποιο λόγο μπορεί να κλαίει το μωρό τους.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν διαθέτει αυτές τις μαντικές ικανότητες, μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε μια εφαρμογή που μπορεί να αποκωδικοποιήσει το κλάμα και να σας πει για ποιο λόγο ακριβώς κλαίει το μωρό.

Το “Infant Cries Translator” μπορεί να διακρίνει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών ήχων κλάματος εφόσον καταγραφούν και τους συγκρίνει με μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Yunlin, της Ταϊβάν έχει συλλέξει τους ήχους κλάματος από διαφορετικά νεογέννητα μωρά.

200.000 διαφορετικοί ήχοι από 100 νεογέννητα έχουν καταγραφεί και έχουν ανέβει σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

«Το “Infant Cries Translator” μπορεί να διακρίνει τέσσερις διαφορετικές καταστάσεις από το κλάμα των μωρών. Την πείνα, την βρεγμένη πάνα, τη νύστα και τον πόνο» τονίζει ο Chang Chuan-yu, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές.

«Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το feedback από τους χρήστες, η ακρίβεια του app μπορεί να φτάσει το 92% για τα μωρά κάτω των δύο εβδομάδων. Όσο για τα βρέφη κάτω του ενός ή δύο μηνών, η ακρίβεια της εφαρμογής μπορεί να φτάσει μέχρι και το 85%. Ακόμη και για το τεσσάρων μηνών μωρό, η ακρίβεια μπορεί να φτάσει το 77%».

Η εφαρμογή χρειάζεται μόλις 15 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κλαίει το μωρό, για να κάνει την ανάλυση.

Δοκιμές έχουν δείξει ότι το app γίνεται λιγότερο ακριβές καθώς το μωρό μεγαλώνει, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή μετά την ηλικία των έξι μηνών, επειδή το μωρό αισθάνεται πλέον πιο άνετα στο δικό του περιβάλλον.

Η εφαρμογή ενημερώνει συνεχώς την βάση δεδομένων και τον αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν μια προσωπική ρύθμιση για το μωρό τους με βάση τα σχόλια τους.

Το αποτέλεσμα της ανάλυσης του ήχου μεταφέρεται άμεσα στο κινητό τηλέφωνο. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android μέσω του App Store, αλλά και του Google Play, από τις αρχές του 2015 με κόστος 2.99 δολάρια.

[lyte id=”EdDU2GI_2_U” /]

 

Πηγή: womantoc.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES