Ένα μακρόστενο μπέργκερ

Μαγειρευουμε

Βρήκα αυτή την συνταγή στο blog της Alana (sunshineandbones.blogspot.com) και νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ.

Ο λόγος που με προκάλεσε ήταν το σχόλιο της ότι στο σπίτι της δεν τρώνε τα μπιφτέκια, κάτι που συμβαίνει και στο δικό μας. Ελπίζω να το εκτιμήσουν όλοι όταν θα το φτιάξω αύριο.

Υλικά

Μακρόστενα ψωμάκια κομμένα στη μέση
1 1/4 φλυτζάνι θρυμματισμένα δημητριακά
1/2 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού κιμά φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Αλατοπίπερο
1 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Οδηγίες

Ρυθμίζουμε το ράφι του φούρνου στη μεσαία θέση και θερμαίνουμε στους 220 βαθμούς.

1. Ψήνουμε τα ψωμάκια στη σχάρα πάνω σε χαρτί ψησίματος μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 5 λεπτά.

2. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τα δημητριακά, το κρεμμύδι, το γάλα, τις 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, την σάλτσα Worcestershire, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αυγό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας και τα ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

3. Βάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα του κρέατος, σε όλο το μήκος των ψωμιών. Στη συνέχεια αλείφουμε το κρέας ομοιόμορφα με κέτσαπ και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να λιώσει για 3-4 λεπτά.

Βγάζουμε απο τον φούρνο τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Source & Image Credits: sunshineandbones.blogspot.com

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES