Γιουβέτσι με κοτόπουλο και καστανό ρύζι

Μαγειρευουμε

Αυτή η συνταγή της φίλης μας Gourmelita, κατά κόσμον Μαριλίτας Χατζηβασιλείου, είναι φανταστική! Το ίδιο γευστική με το κανονικό γιουβέτσι – μη σου πως και πιο πολύ  – και ολίγον πιο ελαφριά!

ΥΛΙΚΑ:
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
250 γρ καστανό ρύζι Uncle Ben’s
1/2 κούπα ελαιόλαδο
500 γρ τριμμένη ντομάτα-συσκευασμένη ή φρέσκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-8 σπόροι κακουλέ, ολόκληροι
3/4 κούπας λιαστές ντομάτες
2 μικρά ποτηράκια του κρασιού, κόκκινο κρασί
3 κούπες ζεστό νερό

Θα χρειαστείτε μια μεγάλη κατσαρόλα, κι ένα μεγάλο πυρέξ.
Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ μικρά κυβάκια το κρεμμύδι σας. Ξεπλύντε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε τα καλά, αφού τα στεγνώσετε με λίγο χαρτί κουζίνας. Κόψτε στην μέση τις λιαστές ντομάτες.
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, και σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τα μπούτια. Σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα πρώτα 2 λεπτά, χαμηλώστε λίγο το μάτι, για να μην σας αρπάξει το κρεμμύδι.
Δυναμώστε την φωτιά, και προσθέστε το κρασί. Αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά, και προσθέστε την ντομάτα, το κακουλέ, τις λιαστές ντομάτες, λίγο αλάτι ακόμα-προσοχή γιατί οι λιαστές ντομάτες περιέχουν αρκετό-και μπόλικο πιπέρι. Προσθέστε το ζεστό νερό, και φέρτε σε βράση. Χαμηλώστε την φωτιά, και αφήστε το φαγητό να βράσει για 25 περίπου λεπτά. Σε αυτό το στάδιο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ετοιμάστε το πυρέξ, ραντίζοντας το με λίγο λάδι, κι αλείφοντας το να πάει παντού. Προσθέστε το ρύζι αφαιρώντας το από τα σακουλάκια. Απλώστε το ομοιόμορφα στον πάτο του πυρέξ.
Τοποθετείστε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου, και προσθέστε όλη την σάλτσα. Αναδεύστε λίγο το πυρέξ ώστε να πάει παντού η σάλτσα, και τοποθετείστε το φαγητό στον φούρνο. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Ψήστε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να έχει ‘πιει’ σχεδόν όλο την σάλτσα το ρύζι και να είναι έτοιμο.
Βγάλτε από τον φούρνο, κι αφήστε το φαγητό να ‘ξεκουραστεί’ για 5 λεπτά, πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τυρί-παρμεζάνα ιδανικά. Καλή σας όρεξη!

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Όλα όσα μπορώ να κάνω στα 40 και δεν “τολμούσα” πριν

Όλα όσα μπορώ να κάνω στα 40 και δεν “τολμούσα” πριν

Όταν μια ελληνίδα 16χρονη ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με τα παιδιά των προσφύγων

Όταν μια ελληνίδα 16χρονη ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με τα παιδιά των προσφύγων

Ευτυχισμένο σπίτι αυτό που βρίσκονται ενωμένα η κούνια του παιδιού και η πολυθρόνα της γιαγιάς

Ευτυχισμένο σπίτι αυτό που βρίσκονται ενωμένα η κούνια του παιδιού και η πολυθρόνα της γιαγιάς

Η έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής και μια βόλτα στο Κουκάκι

Η έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής και μια βόλτα στο Κουκάκι

3 λόγοι για να δείτε τις “Μικρές Κυρίες” στο θέατρο Χυτήριο

3 λόγοι για να δείτε τις “Μικρές Κυρίες” στο θέατρο Χυτήριο

Απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία

Απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία

Θέλεις να γνωρίσεις τη bio πλευρά της ζωής;

Θέλεις να γνωρίσεις τη bio πλευρά της ζωής;

Στο Λάιμ bistro ο βιγκανισμός γίνεται  υψηλή γευσιγνωστική εμπειρία

Στο Λάιμ bistro ο βιγκανισμός γίνεται υψηλή γευσιγνωστική εμπειρία

Ο κουραμπιές Γιεσγιές ή αλλιώς αγάπα τον εαυτό σου

Ο κουραμπιές Γιεσγιές ή αλλιώς αγάπα τον εαυτό σου