Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι και παρμεζάνα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Στα παιδιά μου αρέσει πολύ η φασολάδα. Όπως σε όλα τα παιδιά, όμως, τους αρέσουν και τα ζυμαρικά. Για αυτό και η συγκεκριμένη συνταγή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Την είδα στο cookbox.gr, την έφτιαξα και τα παιδιά ξετρελάθηκαν…

Υλικά:

15 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 σέλερι λεπτοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
θυμάρι 1/2 κ.γ.
1/2 κ.γ. πάπρικα
360 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
1200 ml ζωμό λαχανικών
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και να ομοιογενοποοιηθεί με το λάδι. Αφήνουμε το μίγμα να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι. Σιγβράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Πηγή: www.cookbox.gr

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…