Οι γυναίκες δυσκολεύονται να χωρίσουν έναν άντρα με χιούμορ

Ψυχολογία

Ο χωρισμός είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση τόσο για τον άντρα όσο και για την γυναίκα. Ιδίως όταν πρόκειται για μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων τώρα λένε πως ο χωρισμός για τις γυναίκες είναι δυσκολότερος όταν ο πρώην τους τις έκανε να γελάνε.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Wayne στο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσαν στοιχεία από 392 εθελοντές οι οποίοι μόλις είχαν χωρίσει από μια μακροχρόνια σχέση.

Σκοπός τους ήταν να εντοπίσουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην διαχείριση ενός χωρισμού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Adaptive Human Behavior and Physiology, έδειξαν πως όσο πιο αστείο βρίσκουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον χωρίσουν και να ξεπεράσουν τον χωρισμό από αυτόν.

Μάλιστα όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, όσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση του χιούμορ του πρώην τους, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να τον ξεχάσουν και τόσο πιθανότερο να προσπαθήσουν να ξαναέρθουν σε επαφή μαζί του.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν μια σαφή απάντηση. Υποστηρίζουν πάντως πως το χιούμορ αποτελεί ένδειξη καλών γονιδίων και έτσι είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τις γυναίκες.

Όπως λένε οι ερευνητές, τα ευρήματα έδειξαν επίσης πως οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν πως νιώθουν ευτυχισμένες έπειτα από έναν χωρισμό.

Αυτό οφείλεται στο ότι ως φαίνεται είναι αυτές που συνήθως ζητούν διακοπή της σχέσης και όχι οι άντρες, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

Οι άνδρες από την άλλη είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι νιώθουν σεξουαλικώς «μπλοκαρισμένοι» από τον χωρισμό τους. Ίσως επειδή συνήθως δεν τον ζητούν αυτοί.

Πηγή: healthview.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES