Έλληνες φοιτητές νικητές παγκόσμιου διαγωνισμού debate

Γενικώς & Αορίστως

Υπάρχει φως στο τούνελ. Κάπως έτσι αισθάνομαι κάθε φορά που διαβάζω τέτοιες ειδήσεις. Τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον και αυτό δεν προβλέπεται τόσο ζοφερό όσο ζούμε εμείς οι “μεσήλικες” το παρόν!

Δυο φοιτητές του Eθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μόλις 19 ετών, είναι οι νικητές του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Debate (αντιλογίας) που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Μαρία Ρούσση και ο Θοδωρής Ντουνιάς, οι εκπρόσωποι της ομάδας του ΕΜΠ οι οποίοι έφτασαν στον τελικό και διαγωνίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κατηγορία «Αγγλικά ως ξένη γλώσσα». Το θέμα στο οποίο έπρεπε να τοποθετηθούν ήταν το κατά πόσο πρέπει να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες προσφύγων σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης κι οι δικοί μας έπρεπε να υποστηρίξουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το ίδιο υποστήριζαν και οι δυο εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, ενώ εναντίον αυτής της πρακτικής επιχειρηματολόγησαν οι εκπρόσωποι ενός γερμανικού κι ενός ινδονησιακού Πανεπιστημίου.
Η Μαρία κι ο Θοδωρής ανέπτυξαν με πάθος τα επιχειρήματά τους, χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους ως έλληνες πολίτες, επιστράτευσαν τη γλώσσα του σώματος κι έπεισαν την πολύ αυστηρή κριτική επιτροπή. Το ίδιο έκαναν κι όλοι οι άλλοι, αλλά επικράτησαν οι δικοί μας. Είχαν μάθει, όπως είναι οι κανόνες της διοργάνωσης, το θέμα του debate μόλις 15 λεπτά πριν, καθώς και τη θέση την οποία όφειλαν να υποστηρίξουν. Εάν έπρεπε να υποστηρίξουν την αντίθετη θέση, θα το έκαναν με το ίδιο πάθος και την ίδια μαχητικότητα, γιατί αυτή είναι και η ουσία του debate.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES