Έρευνα: Δείτε γιατί οι γυναίκες είναι 6 λεπτά μπροστά από τους άνδρες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Και όμως όσο κι αν ακούγεται περίεργο το “γυναικείο” βιολογικό ρολόι πάει 6 λεπτά πιο πίσω. Δείτε το αποτέλεσμα της έρευνας

Τόσο αργότερα «δείχνει» το βιολογικό ρολόι των γυναικών.

Επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα με ένα πρωτότυπο, όσο και λίγο τρομακτικό, πείραμα.

Αφού συγκέντρωσαν ένα δείγμα 52 γυναικών και 105 ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 74 ετών, τους «έκλεισαν» κυριολεκτικά μέσα σε ένα κλειστό χώρο, όπου δεν είχαν καμία πληροφόρηση τόσο γι την πραγματική ώρα κ χωρίς να τηρούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μπορούσαν να κοιμηθούν, να ξυπνήσουν ή να φάνε, όποτε ένιωθαν την ανάγκη, χωρίς την παρέμβαση απ εξωτερικούς παράγοντες.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 

Η διάρκεια του βιολογικού ρολογιού των γυναικών βρέθηκε ότι είναι συντομότερη. Έτσι, για παράδειγμα, οι γυναίκες ξυπνούσαν νωρίτερα από τους άνδρες, ενώ κοιμούνταν λιγότερο.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”