ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΕΥΓΕΙ…!!!

Ψυχολογία

4moms team , 29-12-2015

Οκ, μην σας πανικοβάλλω, για τον χρόνο που φεύγει θέλω να πω,…γι’αυτόν που μας ταλαιπώρησε, μας δυσκόλεψε, μας έφερε τα πάνω κάτω, μας έδωσε επιτυχίες, μας έφερε αποτυχίες, μας έδωσε χαρές, μας έδωσε νέες εμπειρίες, νέες φιλίες, που μπορεί να μας στέρησε και κάποιες παλιές και που θέλω να πιστεύω ότι μέσα από ότι μας έδωσε και μας πήρε, εμείς θα βλέπουμε μόνο τα θετικά στο τέλος.

Άραγε την ταΐσαμε την ψυχή μας και φέτος? Με ένα καλό βιβλίο, με ένα καλό άρθρο (να ευλογήσουμε και τα γένια μας), με μια καλή συζήτηση με φίλους που αγαπάμε, ακόμη και με αυτούς που δεν πολυσυμπαθιόμαστε…πάντα κάτι μένει, με ένα hot κουτσομπολιό, με μια καλή μας πράξη, με μια ωραία παράσταση, με ξενύχτια και χορό, με πολύ έρωτα και αγάπη…? Γιατί αν δεν είναι γεμάτη η ψυχή και το μυαλό, πως θα ερωτευτείς? Πως θα αγαπήσεις για να αγαπηθείς? Πως θα δώσεις για να πάρεις? Πως θα δώσεις…και ας μην πάρεις? Πως θα αγκαλιάσεις με πάθος και δύναμη? Πως θα συμπονέσεις και θα συμπορευτείς? Πως θα γελάσεις και θα χαρείς?
Και τέλος, πως θα μοιραστείς? Τα πάντα όλα να μοιραστείς, τον πόνο σου, την θλίψη σου, την χαρά σου, το γέλιο σου, τα καλά σου νέα, τις ιδέες σου, τους προβληματισμούς σου, τις ανασφάλειες σου, τους φόβους σου, τις εκρήξεις σου, τον θυμό σου, το χαμόγελο σου.
Να δεις το καλό που σε περιτριγυρίζει και σε φλερτάρει ασύστολα και σου λέει: “ δες με, μην με αγνοείς, είμαι εδώ για’σένα, μπορεί να άργησα να σε βρω, αλλά τώρα που σε βρήκα, κράτησε με σφιχτά, μην με απορρίψεις χωρίς να με δοκιμάσεις πρώτα”.
Για να μας βρει λοιπόν αυτό το καλό που θα μας ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη, ας του ανοίξουμε τις πόρτες της ψυχής μας με την διαύγεια του μυαλού μας, να μπορέσουμε να το ξεχωρίσουμε μέσα στην τόση απαισιοδοξία που επικρατεί. Ας κάνουμε την διαφορά, ας πάμε κόντρα σε αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν, ας επαναστατήσουμε και ας πάμε ένα βήμα μπροστά…που ξέρεις? Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα βήματα, και άλλα πολλά και όλα αυτά τα βήματα να τα ακολουθήσουν και άλλοι, και άλλοι, που χωρίς να το καταλαβαίνουμε, εμείς τους τα δείξαμε γιατί τολμήσαμε να δούμε το καλό δίπλα μας, μπροστά μας, πλάι μας, απέναντι μας, να το επεξεργαστούμε, να το γευτούμε, να το απολαύσουμε και να το μοιραστούμε.
Επειδή αυτός ο χρόνος φεύγει σε λίγο και μαζί του θα πάρει όλα τα παραπάνω και πολλά παραπάνω, ας κρατήσουμε τα θετικά που εισπράξαμε, ας κρατήσουμε τις στιγμές τις όμορφες, αυτές που μας συγκίνησαν, αυτές που μας έκαναν να αναθεωρήσουμε και να απορρίψουμε, αυτές που μας αναστάτωσαν το μυαλό και μας αποσυντόνισαν, αυτές που μας έφεραν εφορία και μέθη και τέλος αυτές τις στιγμές που νιώσαμε γεμάτοι, πλημμυρισμένοι από συναισθήματα αισιοδοξίας και δύναμης. Να ευχηθώ από καρδιάς λοιπόν, καλές γιορτές σε όλους μας και με σοφία και ωριμότητα, με τσαχπινιά και κέφι, με θάρρος και θράσος και με ένα κλείσιμο του ματιού, να υποδεχτούμε το νέο έτος, έτοιμοι για τις νέες του περιπέτειες…to be continued, στα προσεχώς λοιπόν!!!

Απο τη Ρένα Καλλέργη

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES