Νέα χρονιά με Φενγκ-Σούι

Διακόσμηση

Κάθε νέα χρονιά σημαίνει για πολλούς και ένα νέο ξεκίνημα ζωής. Προσπαθήστε να  ανανεώνετε το χώρο σας  τακτικά, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να μετατραπεί η θετική ενέργεια σε  αρνητική. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Για να εφαρμόσει κανείς μερικές από τις  βασικές συμβουλές του Φενγκ Σούι δεν  χρειάζεται να είναι ειδικός ή να έχει  εντρυφήσει σε παρόμοια θέματα. Οι συμβουλές του Φενγκ Σούι είναι απλές και κατανοητές σε όλους και μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε χώρο.

Ποιές είναι οι συμβουλές του Feng Shui για την ενέργεια του σπιτιού μας;

Η καλή ποιότητα αέρα και φωτός μέσα στο σπίτιπαίζουν σημαντικό ρόλο στην ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα σ’ αυτό. Είναι γεγονός ότι τα σπίτια που βρίσκονται σε πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους από τους οποίους περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα καυσαέριο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσελκύουν αρνητική ενέργεια. Ωστόσο, και σπίτια που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορούν να  μετατρέψουν τη θετική ενέργεια σε αρνητική αν οι ένοικοι δεν φροντίζουν για τον καλό αερισμό και φωτισμό του χώρου τους. Έτσι, είναι απαραίτητο να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα και, αν  ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δέχονται καθημερινά το καυσαέριο στο χώρο τους, προμηθευτείτε ένα μηχάνημα καθαρισμού της ατμόσφαιρας. Όσο για το φως, ακόμα κι αν δεν έχετε την  τύχη να μένετε σ’ ένα ευήλιο σπίτι, φροντίστε για τον καλό φωτισμό του, χρησιμοποιώντας πλήρους φάσματος λάμπες. Να θυμάστε πάντα ότι ο καλύτερος φωτισμός είναι ο φυσικός.

 

Πολλές φορές αναφέρουμε και  επιμένουμε στον καλό καθαρισμό και  την τακτοποίηση ενός χώρου. Ίσως είναι πιο δύσκολο να βάλουμε  μια τάξη παρά να καθαρίσουμε. Σε  πολλά σπίτια επικρατεί η τάση της συσσώρευσης άχρηστων αντικειμένων, γεγονός που εμποδίζει τη θετική ενέργεια να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο χώρο. Οτιδήποτε φθαρμένο ή μη λειτουργικό θα πρέπει να απομακρύνεται από το σπίτι. Μόλις κάνετε μια εκκαθάριση, θα νιώσετε πραγματικά απελευθερωμένοι. Πρόκειται για μια εξαγνιστική διαδικασία.

Βάλτε τη φύση στο σπίτι σας. Φροντίστε για την ισορροπία των πέντε στοιχείων της φύσης  προσέχοντας τα υλικά, τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους. Θυμίζουμε σε ποιο στοιχείο της φύσης αντιστοιχεί κάθε σημείο του ορίζοντα:

δύση — > μέταλλο          ανατολή — > ξύλο        νότος — > φωτιά

βορράς — > νερό         νοτιοδυτικά — > γη      νοτιοανατολικά — > ξύλο

βορειοδυτικά — > μέταλλο      βορειοανατολικά — > γη

 

Προσπαθήστε να τηρείτε πάντα τις  συμβουλές του Φενγκ Σούι στην κρεββατοκάμαρα, την κουζίνα και το μπάνιο, τα τρία σημεία του σπιτιού που αποτελούν το τρίγωνο του Φενγκ Σούι. Δεν θα πρέπει το ένα δωμάτιο να βρίσκεται κοντά στο άλλο ή το ένα πάνω από το άλλο, αν πρόκειται για δίπατο σπίτι.

Ελέγχετε συχνά την κατάσταση στην  οποία βρίσκεται το σπίτι σας. Η  ενέργεια δεν είναι κάτι στατικό. Αν περνάτε μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από το σπίτι, ασχοληθείτε με  αυτό εντατικά όταν επιστρέφετε. Μη βάζετε την καθαριότητα και την τάξη σε δεύτερη μοίρα.

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES