Χριστούγεννα είναι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η φίλη Ντεμίνα Μασούλα έγραψε ένα υπέροχο κείμενο για το τι είναι Χριστούγεννα στο blog της deminius… Αυτό ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα… ακόμη και οι σιωπές και οι μοναξιές.

Χριστούγεννα είναι δυο μάτια που άκουσες, δεν είδες μόνο. Κι αγάπησες, και μίσεψες, κι αγκάλιασες.
Είναι μια ένοχη μπουκιά μελομακάρονου κι ο Άη Βασίλης που έρχεται πάντα.

Χριστούγεννα είναι εσύ, το μέσα σου, οι μοναξιές και οι σιωπές σου.
Το γέλιο που δραπέτευσε από κάποιο ζόρι.
Χριστούγεννα είναι οι φίλοι της καρδιάς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Γιατί είναι πάντα δίπλα.

Χριστούγεννα είναι το τηλεφώνημα που δεν έκανες στη γιαγιά και τους γονείς. Διότι απεφάσισες να μαγειρέψεις γιορτινά και να τους κάνεις έκπληξη, στο σπίτι να περάσεις Χριστούγεννα μαζί τους. Αφήνοντας eggnog και gingerbread & gluewhein για τη δική τους ευτυχία. Και τη δική σου.

Χριστούγεννα είναι που “ἡ γῆ τὸ Σπήλαιον τῷ ἀπροσίτῳ προσάγει.”

Είναι που προσπέρασες βιαστικά τον άστεγο, υπολογίζοντας τα κέρματα στην τσέπη σου, κοιτώντας το ρολόι. Κι οι τύψεις όσο απομακρυνόσουν. Κι η χαρά που επέστρεψες μ’ένα ζεστό καφέ και μια τυρόπιτα στα χέρια. Και η κουβέντα που σ’έκανε να ξεχάσεις το χρόνο σ’εκείνο το παγκάκι. Και που επιστρέφεις κάθε μέρα. Εκεί.

Χριστούγεννα είναι ο πρόσφυγας που φόρεσε το παλιό μπουφάν σου. Κι εκείνο το “άνθρωπος είναι γαμώτο, να ζήσει θέλει, να προκόψει με ειρήνη” που απήντησες σ’έναν Ελληναρά που έβριζε γιατί τα πνιγμένα παιδιά λερώνουν το αγαπημένο του beach bar στη Λέσβο.

Χριστούγεννα είναι οι χτύποι της καρδιάς σου, για ένα όνειρο και μιαν αλήθεια. Για μια θάλασσα κι ένα δάκρυ. Για ένα άγγιγμα σε χέρι πονεμένο, κι ένα φιλί.
Χριστούγεννα είναι εσύ κι όσα γεμίζουν τη ζωή σου.

Χρόνια πολλά. Χριστουγεννιάτικα χρόνια

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…