Μάθημα ζωής: νοιάζομαι, μοιράζομαι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

H προσφορά στο συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη δεν είναι πράξεις ελεημοσύνης, είναι στάση ζωής. Και δεν πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις αξίες μόνο τις γιορτινες ημέρες αλλά θα πρέπει να μας γίνουν βίωμα, καθημερινή συνήθεια, καθημερινή μέριμνα.

Και ο καλύτερος οδηγός για κάθε παιδί είναι οι γονείς του… εμείς τους δίνουμε το παράδειγμα, εμείς είμαστε οι καθοδηγητές τους σε αυτό το μάθημα ζωής. Να μάθουν να νοιάζονται και να μοιράζονται. Και με τόσους ανθρώπους να έχουν ανάγκη γύρω μας αυτό το μάθημα είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

Στο δικό μας σπίτι με τη μεγάλη μου κόρη κάναμε μια συμφωνία… Ο Αϊ Βασίλης θα της φέρει το δώρο που ζήτησε και το δώρο που θα της κάναμε εμείς θα το δώσουμε σε κάποιο παιδί που το έχει περισσότερο ανάγκη από εκείνη.

Και κάπως έτσι αποφάσισε να δώσει χαρά, να μοιραστεί χαμόγελα, να μοιραστεί αγάπη και παιχνίδια με άλλα παιδάκια. Αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα παιχνίδια της και να δώσεις ακόμη και μερικα από αυτά τα αγαπημένα που τη συνοδεύουν χρόνια. 

Και ξέρετε κάτι η χαρά της είναι ανείπωτη. Γιατί μερικές φορές το να προσφέρεις σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να λαμβάνεις. Η χαρά της προσφοράς ανήκει στους δοτικούς ανθρώπους και η κόρη μου μέρα με τη μέρα το καταλαβαίνει όλο και περισσότερο…

Αυτό το μάθημα είναι μάθημα ζωής…

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…