Κέικ λεμονιού

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια πολύ ωραία συνταγή δοκίμασα εχθές στο σπίτι της φίλης  μου Κάτιας.Ζεστό αχνιστό καφεδάκι κουβέντα και το γλυκάκι απαραίτητο!

Δείτε φοβερή συνταγή για κεικ λεμόνι..

Τι χρειαζόμαστε:

  • 350γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ μπ.πάουντερ
  • 3 μεγάλα λεμόνια

Σιρόπι

  • χυμό απο δύο λεμόνια
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 50γρ. ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
  6. Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.

Καλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”