Κέικ λεμονιού

Μαγειρευουμε

Μια πολύ ωραία συνταγή δοκίμασα εχθές στο σπίτι της φίλης  μου Κάτιας.Ζεστό αχνιστό καφεδάκι κουβέντα και το γλυκάκι απαραίτητο!

Δείτε φοβερή συνταγή για κεικ λεμόνι..

Τι χρειαζόμαστε:

  • 350γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ μπ.πάουντερ
  • 3 μεγάλα λεμόνια

Σιρόπι

  • χυμό απο δύο λεμόνια
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 50γρ. ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
  6. Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.

Καλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES