Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Άσυλο Ανιάτων

Ωρα Για Θεατρο

39 Έχω μεγαλώσει στην περιοχή και γνωρίζω πολύ καλά το εξαιρετικό έργο που γίνεται στο Άσυλο Ανιάτων.

Αν δεν το ζήσεις απο κοντά δεν μπορείς να υποψιαστείς το μέγεθος της προσφοράς του. Αυτά τα Χριστούγεννα το Άσυλο Ανιάτων χρειάζεται την υποστήριξή μας και μπορούμε να το κάνουμε αυτό το εορταστικό τριήμερο (18, 19 & 20/12 που διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Ίρις Κρητικού μαζί με τους ανθρώπους του Άσυλοθ Ανιάτων που περιλαμβάνει εκθέσεις, παιχνίδια για παιδιά, συναυλίες αλλά και ένα ξεχωριστό, με πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα, bazaar.

Αναλυτικά:

BAZAAR

Με χειροτεχνήματα των περιθαλπομένων, λιχουδιές και vintage αντικείμενα από τους κρυμμένους θησαυρούς του Ασύλου Ανιάτων (βιβλία, έπιπλα, γυαλικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια). Τον συντονισμό του bazaar έχουν αναλάβει οι Βίκυ Νταλακώστα Μπράνη, Χριστίνα Σινοπλή Παππά, Ευήτα Μπαλτά Τζώρτζογλου και Αρετή Αγγελίδου Στασινοπούλου.

ΜΟΝΙΜΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

26 καλλιτέχνες (Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Μάριος Βουτσινάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Όλγα Γουλανδρή & mosaickosmos, Αναστασία Δάλμα, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αννίτα Καλημέρη, Μηνάς Καμπιτάκης, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Άντζελα Πετροχείλου, Γιώργος Σαλταφέρος, Μαίρη Σαμόλη, Γιώργος Τζάνερης, Βάσω Τρίγκα, Πάβλος Χαμπίδης και Αθηνά Χατζή) έχουν επέμβει μόνιμα σε χώρους του νοσοκομείου. [Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Ο Νίκος Βατόπουλος, ο Βασίλης Βρετός, η Ένη Κούκουλα και η Βιργινία Φιλιππούση φωτογράφισαν χώρους του Ασύλου και οι φωτογραφίες τους θα πωλούνται για την ενίσχυση του Άσυλου Ανιάτων.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο 19/12

11.30. Συναυλία με την ευγενική συμμετοχή των σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η Λυδία Αγγελοπούλου, η Λαμπρινή Καρτάλη, η Άννα Κουζή, o Χρήστος Λάζος, ο Σταμάτης Μπερής και ο πιανίστας Φρίξος Μόρτζος ερμηνεύουν γνωστά κομμάτια από όπερες (Carmen – G. Bizet, Traviata – G. Verdi κ.α.), ελληνικές οπερέτες (Ο Βαφτιστικός – Θ. Σακελλαρίδης, Οι απάχηδες των Αθηνών – Ν. Χατζηαποστόλου κ.α.), αξέχαστα ελληνικά τραγούδια των Μουζάκη, Χαιρόπουλου, Μωράκη κ.α.

13.00. Περιήγηση στο Άσυλο Ανιάτων και στις εκθέσεις των καλλιτεχνών με το «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».

11.00 – 17.00. Eικαστικά εργαστήρια για παιδιά: «Γεμίζουμε με Χρώματα τον Κήπο του Ασύλου Ανιάτων» για παιδιά 4-7 ετών & «Πόρτες Ανοικτές» για παιδιά 8-12ετών.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση Εργαστηρίων : Λύντια Πετροπούλου, Ιστορικός Τέχνης – Αrt Educator

Κυριακή 20/12

11.00. Συναυλία του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

16.30. Οι Άγγελοι της Χαράς τραγουδούν με τους περιθαλπόμενους του νοσοκομείου μας τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Άσυλο Ανιάτων

Αγίας Ζώνης  39 Κυψέλη

18, 19 & 20/12

ώρες λειτουργίας: 11.00-18.00

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES