Ζάχαρη άχνη, glitter & μαγεία

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ναι τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Μαζί με τη μαγεία, όμως, έρχονται και τα παιδιά στο σπίτι… Και μαζί τα απρόοπτα. Μην πανικοβάλεστε θα επιβιώσετε και φέτος τα Χριστούγεννα. Προετοιμαστείτε και εφοπλιστείτε με το πιο μεγάλο σας χαμόγελο. Για να ξέρετε τι σας περιμένει…

  1. Ζάχαρη άχνη! Φτιάχτετε κουλουράκι, βασιλόπιτα, κουραμπιέδες, και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Μην έχετε αυταπάτες, το νήπιο σας θα μετατρέψει το σπίτι σε χιονισμένο τοπίο.
  2. Glitter παντού… Χριστούγεννα χωρίς λάμψη δεν γίνονται. Χρυσό-ασημένιο, ασημένιο-χρυσό είναι το κλασσικό μοτίβο – μαζί με κόκκινο φυσικά. Σας είπαν ότι η χρυσόσκονη από όλα αυτά τα στολίδια, διακοσμητικά δεν βγαίνει; Εάν και την άνοιξη εξακολουθείτε να βρίσκετε χρυσόσκονη κάτω από τραπέζια και χαλιά μην απορήσετε! Και μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε χρυσόσκονη και να τη δώσετε στα παιδιά σας γιατί τότε και το καλοκαίρι θα μαζέυετε!
  3. O Aη Βασίλης έρχεται ξανά! Όταν τα παιδιά σας τσακώνονται ή κάνουν αταξίες μην φοβηθείτε να τα απειλήσετε ότι δεν θα τα επισκεφτεί ο Αη Βασίλης. Ναι ξέρω οι ψυχολόγοι θα μου πουν ότι είναι εγκληματικό αλλά και εγώ μάνα είμαι τι να κάνω; Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν βάζω τα μεγάλα μέσα…
  4. Εφαρμόστε ώρα ξεκούρασης. Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο κάθε μέρα επιβάλλεται μια ώρα ξεκούρασης το μεσημέρι. Δεν χρειάζεται να κοιμηθούν εάν δεν θέλουν, μπορεί απλώς να είναι στο δωμάτιο τους και να δουν μια ταινία. Έτσι θα ηρεμήσει και το δικό σας κεφάλι για λίγο!
  5. Ρούντολφ το Ελαφάκι. Για να μην καταλήξουν τα παιδιά σας να τρώνε πρωινό, μεσημεριανό και βραδυνό γλυκά και καραμέλες επινοήστε τροφές που είναι οι “αγαπημένες” του Ρούντολφ.
  6. Γίνε και εσύ παιδί. Ανέβα στο καρουσέλ, φάε γλυκά, φωτογραφήσου με τον Αη Βασίλη μαζί με τα παιδιά, Τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
  7. Στην αγκαλιά του Μορφέα! Το βράδυ όταν τα παιδιά σου έχουν πέσει για ύπνο, άφησε το δέντρο αναμμένο, τα φωτάκια στο σπίτι και στο μπαλκόνι να παίζουν, άναψε κεριά, βάλε κρασί και απόλαυσε το. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά.

Χαμογέλα. Τα παιδιά σου είναι η ζωή σου. Πήγαινε σε παιδικά θέατρα, παραστάσεις, εκδηλώσεις. Απόλαυσε μαζί τους τα Χριστούγεννα…

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…