«Μαθαίνω να μην Καπνίζω»: Τα παιδιά ζητούν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του Καπνίσματος

Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι αναγκασμένο να ζει ως παθητικός καπνιστής, μία εικόνα που αργότερα μπορεί να το ωθήσει να ξεκινήσει και το ίδιο το κάπνισμα. Η ευαισθητοποίηση κατά του καπνίσματος είναι υπόθεση όλων μας, πόσο μάλλον των παιδιών, αφού το μέλλον είναι στα χέρια τους. Γι αυτό είναι ζωτικό να τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον έλεγχο του καπνίσματος.

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», παιδιά από όλη την Ελλάδα ζητούν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο και τις βλαβερές συνέπειές του, υψώνοντας τις φωνές τους με τον δικό τους τρόπο. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημοσίας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος και το υπερσύγχρονο Ερευνητικό Εργαστήριο «Γεώργιος Δ. Μπεχράκης» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου, πάνω από 1000 παιδιά συμμετείχαν με δικές τους συνθέσεις τραγουδιών, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά έργα. 

antismokingcampaign

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: «Η Διακοπή του Καπνίσματος», «Το Παθητικό Κάπνισμα», «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο», «Το Παραεμπόριο Προϊόντων Καπνού και το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αντιμετώπισή του».

Με ιδιαίτερη έμφαση θα τονιστεί και ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόληψη του καπνίσματος. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής κύριος Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, «Το κάπνισμα στην Ελλάδα μειώνεται. Τα νέα παιδιά όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τη σκληρή εξάρτηση. Το πρόγραμμα HEART και το φετινό 6ο Μαθητικό Συνέδριο στέλνουν μήνυμα “Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα” σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος».

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.smokefreegreece.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”