Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας κοιμάται όσο πρέπει

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, ωστόσο πολλά μικρά παιδιά δεν κοιμούνται όσο πρέπει. Ανάμεσα στο πολύ πρωινό ξύπνημα για το σχολείο, τις εξωσχολικές δραστηριότητες που γεμίζουν τα απογεύματά τους, αλλά και την ανάγκη τους για διασκέδαση και παιχνίδι, τα παιδιά δε βρίσκουν τον απαραίτητο χρόνο για να κοιμηθούν, να ξεκουραστούν και να ανατροφοδοτήσουν τον οργανισμό τους.

Ας δούμε κάποια σημάδια που δείχνουν ότι το μικρό σας δεν κοιμάται αρκετές ώρες και μάλλον χρειάζεται να αλλάξετε το ημερήσιο πρόγραμμά του, για να του εξασφαλίσετε περισσότερο και ποιοτικότερο ύπνο:

  • Δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί: Ένα παιδί που κοιμάται αργά το βράδυ, είναι πολύ λογικό να μην έχει χορτάσει ύπνο και το πρωί να μην μπορεί να ξυπνήσει εύκολα.
  • Βρίσκεται συνεχώς σε υπερδιέγερση: Όσο κι να σας φαίνεται οξύμωρο, είναι πολύ συνηθισμένο για τα παιδιά που είναι κουρασμένα και νυστάζουν να βρίσκονται σε υπερένταση.
  • Νυστάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας: Είναι η χαρακτηριστική εικόνα ενός παιδιού που ενώ ετοιμάζεται να πάει σε μια εξωσχολική δραστηριότητα, ταυτόχρονα χασμουριέται ή τρίβει τα μάτια του.
  • Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί: Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σημαντικά το βαθμό συγκέντρωσης ενός παιδιού.
  • Είναι ευερέθιστο, νευρικό ή κάπως κυκλοθυμικό: Τη μια στιγμή χαίρεται, την άλλη θυμώνει με το παραμικρό, έχει νεύρα και ενοχλείται με οτιδήποτε του λέτε. Όλα αυτά δείχνουν έναν κουρασμένο οργανισμό, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του.

mother.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”