Τα χρώματα στην διακόσμηση απο την Pantone για το 2016

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Prev1 of 3

Οι αποχρώσεις για το 2016 είναι κάτι περισσότερο από απλά χρώμα, αφορά την ισότητα των φύλων.

Μετά από πολλή συζήτηση για την ισότητα των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, η εταιρία χρωμάτων Pantone, επιλέγει όχι ένα αλλά δύο χρώματα για να διακοσμήσουμε τους χώρους μας το 2016.

Το ‘Rose quartz’ (ροζ του χαλαζία), ένα ελαφρύ ροζ, πιο θερμό απο τον τόνο του τριαντάφυλλου, και το ‘serenity’ (ηρεμία) ένα μπλε ανοιχτό, μια δροσερή και ήρεμη απόχρωση του μπλε.

Γιατί λοιπόν επέλεξαν αυτά τα δύο χρώματα φέτος; “Σε πολλά μέρη του κόσμου βιώνουμε μια θολούρα όσον αφορά τα δύο φύλα, και δεδομένου ότι σχετίζεται με τη μόδα, οι τάσεις των χρωμάτων επηρεάζονται σε όλες τους τομείς του σχεδιασμού”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Pantone, Leatrice Eiseman.

“Αυτή η προσέγγιση στο χρώμα συμπίπτει με κοινωνικά κινήματα προς την ισότητα των φύλων, τη ρευστότητα και την αυξημένη άνεση του καταναλωτή με τη χρήση χρωμάτων ως μια μορφή έκφρασης.”

Το 2015 το χρώμα της χρονιάς ήταν το «Marsala», ένα ελαφρύ καφέ που περιγράφεται ως «εξίσου ελκυστικό τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες», καθώς είναι δραματικό και ταυτόχρονα γείωση.

Δεν χρειάζεται να ζωγραφίσει ολόκληρο το σπίτι σας το ίδιο χρώμα φέτος! Πιστεύουμε ότι λειτουργεί υπέροχα μαζί.

pantone1

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?