Γίγαντες με μοσχαράκι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ψάχνοντας για εναλλακτικούς τρόπους να μαγειρέψουμε όσπρια, βρήκα την παρακάτω συνταγή του Μάκη Γεωργιάδη στην σελίδα thecookbook.gr και νομίζω ότι μάλλον θα εκτιμηθεί η παρουσία της στο τραπέζι μας. Εγώ θα δοκιμάσω να το φτιάξω και με γαλοπούλα!

Υλικά
-500 γρ. γίγαντες
-500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές
-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-50 ml ούζο
-2 καρότα κομμένα σε φέτες
-2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-300 γρ. ντομάτα κονκασέ
-2 κλωναράκια σέλινο
-1 πιπεριά καυτερή μικρή
-1 κουτ. σούπας πάπρικα
-αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 10 ώρες
Μαγείρεμα 60 λεπτά
Υλικα για 4-5 άτομα

Eκτέλεση
Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό κατά το βράσιμο.

Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να μην βάλουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά στην κατσαρόλα και αφού βράσει το φαγητό, να το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με αυτά τα δυο υλικά και να το ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Via

Image Credits: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Ηλίας Δεμιρτζόγλου

Styling: Elena Jeffrey

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?