Το Αστρικό Χωριό είναι εδώ!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η Κατερίνα Κρις, η δική μας Κατερίνα όπως την αποκαλούμε οι 4moms, και είναι ένα γλυκύτατο και δημιουργικό πλάσμα.

Το Αστρικό Χωριό από τις εκδόσεις Πατάκη είναι το νέο παιδικό βιβλίο της Κατερίνας, δημιουργό της δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων “Τα μικροσκοπικά πλάσματα ΧΜ” από τις εκδόσεις Κέδρος, που μάλιστα κατάφεραν να βρεθούν στη μικρή λίστα των κρατικών βραβείων.

Το Αστρικό Χωριό δεν είναι απλά ένα παραμύθι μα ένας ολόκληρος κόσμος που έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή να φέρει στα παιδιά αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το γέλιο και την αισιοδοξία.

Ειδικά στις μέρες μας, τα παιδιά ρουφάνε σαν σφουγγάρι όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους κι έτσι έχουν ωριμάσει πριν καν μεγαλώσουν, έχουν προβληματιστεί κι έχουν ξεχάσει να είναι αυτό που πραγματικά είναι: παιδιά!

Είναι ένα διαδραστικό βιβλίο όπου όλα τα παιδιά αποκτάνε το δικό τους σπίτι, διαλέγουν τη γειτονιά τους, μαθαίνουν να αγαπάνε, να μιλάνε τη γλώσσα της καρδιάς, να αλλάζουν το λάθος σε σωστό και το καλύτερο… μαθαίνουν να τινάζουν από πάνω τους όλα τα προβλήματα και τις στεναχώριες, ανεβαίνοντας πάνω σε μια “Τριαλαριέρα”, έναν από τους ειδικούς μηχανισμούς του Αστρικού Χωριού που μοιάζει λίγο με κούνια!

Αυτό λοιπόν είναι το Αστρικό Χωριό. Ένα αισιόδοξο παιδικό βιβλίο, ένα καταφύγιο για τα παιδιά που αφήνει απ’ έξω την κρίση, τις μαύρες σκέψεις, τη γκρίνια, το κρύο και το ψέμα και φιλοδοξεί να κάνει τα παιδιά μας πιο ανέμελα και πραγματικά χαρούμενα.

Και το κυριότερο, τους μαθαίνει πως πάντα υπάρχει ένα μέρος κάπου στη φαντασία τους όπου τα “αχ!” μπορούν πάντα να γίνουν…”χα!”.
Katerina Kris
katerinakris@me.com
katerinakris.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?