Athens Comics Library

Ωρα Για Θεατρο

Η πρώτη βιβλιοθήκη αποκλειστικά για κόμικς είναι γεγονός. Και στα ράφια της φιλοξενεί μια συλλογή που αγγίζει τους 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Επιπλέον, υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στεγάζεται στο Impact Hub Athens...στο “σπίτι” της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας. Εκεί που δεκάδες νέοι στεγάζουν τα όνειρα τους και τις ιδέες τους.

Κάπως έτσι και το Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσων και συμμετοχής, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας.

Ξεναγήσεις στην Athens Comics Library

Καθημερινά, από τις 09:00 μέχρι και τις 14:00, η Athens Comics Library ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και φοιτητές (σχολών γραφικών τεχνών, Καλών Τεχνών, παιδαγωγικών σπουδών, μεταφραστών, φιλολόγων, ξένων γλωσσών, επικοινωνίας κ.λπ.) για μια ξενάγηση στον κόσμο της 9ης Τέχνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη διάλεξη για την ιστορία του Μέσου και βιωματικό εργαστήριο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 5 ευρώ ανά άτομο
Πληροφορίες-κρατήσεις: [email protected]/ [email protected]

Εργαστήρια comics για παιδιά σχολικής/προσχολικής ηλικίας

Κάθε μήνα επιλέγουμε έναν αγαπημένο ήρωα και με αφορμή τις περιπέτειές του, μιλάμε για τα comics και γινόμαστε δημιουργοί φτιάχνοντας τις δικές μας ιστορίες. Στόχος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την τέχνη των comics, να εκφράσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Ημέρες και ώρες: κάθε Σάββατο 11:00:13.00 για παιδιά προσχολικής ηλικίας (τεσσάρων έως έξι ετών), κάθε Κυριακή 11:00-13:00 για παιδιά σχολικής ηλικίας (επτά έως δώδεκα ετών).

Κόστος: 10 ευρώ ανά άτομο

Ενδεικτικό Πρόγραμμα
Δεκέμβριος: Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με ήρωες comics από όλο τον κόσμο
Ιανουάριος: Peanuts (για προσχολικής ηλικίας) – ΤinTin (για σχολικής ηλικίας)
Φεβρουάριος: Owly (για προσχολικής ηλικίας) – Bone (για σχολικής ηλικίας)
Μάρτιος: Petite Poilu (για προσχολικής ηλικίας) – Lucky Luke (για σχολικής ηλικίας)
Απρίλιος: Yotsuba (για προσχολικής ηλικίας) – Spider-Man (για σχολικής ηλικίας)
Μάιος: Ήρωες και ιστορίες της Toon Books (για προσχολικής ηλικίας) – Naruto (για σχολικής ηλικίας)
Πληροφορίες-κρατήσεις: [email protected]/ [email protected]

Εργαστήρια Origami

Αν η μαγεία είναι να παίρνεις κάτι απλό και να δημιουργείς κάτι όμορφο, τότε σίγουρα η τέχνη του origami είναι μαγική. Με το πιο απλό υλικό – ένα κομμάτι χαρτί – μπορεί κάποιος να πλάσει τις πιο απίθανες μορφές, να διασκεδάσει, να νιώσει τη χαρά της δημιουργίας και να έρθει σε επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα. Η τέχνη του origami είναι απλή και χαλαρωτική, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθά στην ηρεμία, τη συγκέντρωση και το συντονισμό των ματιών με τα χέρια. Παράλληλα, βοηθά μικρούς και μεγάλους να μάθουν λεπτό χειρισμό, και συνεισφέρει την ενίσχυση της μνήμης. Σας περιμένουμε, λοιπόν, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα για να εξοικειωθούμε με την τέχνη, να μάθουμε νέα σχέδια, να φτιάξουμε υπέροχες δημιουργίες για εσάς, το σπίτι σας αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ημέρες και Ώρες: κάθε δεύτερη Πέμπτη 18:00-19:00

Κόστος: 7 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Ενδεικτικό Πρόγραμμα
Δεκέμβριος: Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Ιανουάριος: Χάρτινα πουλιά
Φεβρουάριος: Ρούχα
Μάρτιος: Καράβια και καρδιές
Απρίλιος: Λουλούδια
Μάιος: Kusudama
Πληροφορίες-κρατήσεις: [email protected]/ [email protected]

athens comics library 2

Comics Team Building

Τα comics, περισσότερο από κάθε άλλο Μέσο επιταχύνουν τη διαδικασία της άμεσης επικοινωνίας. Τα comics καλωσορίζουν στον κόσμο τους οποιονδήποτε, σε έναν κόσμο τόσο κοντινό, όσο ένα χαρτί και ένα μολύβι

Τα comics, σύμφωνα με πολλούς θεωρητικούς και εκπαιδευτικούς, δεν διηγούνται μόνο τις ιστορίες πλασμάτων με υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά έχουν τα ίδια την υπερφυσική δύναμη να μεταφέρουν γνώση και να απελευθερώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Τα τελευταία χρόνια, τα comics έχουν εισβάλει τόσο στις σχολικές αίθουσες και στα πανεπιστήμια, όσο και στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας και τα εταιρικά περιβάλλοντα. Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τη γλώσσα των comics στην εταιρική τους επικοινωνία (διαφημίσεις, εκπαιδευτικό υλικό), ενώ έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του συνεργατικού, δημιουργικού πνεύματος μέσα σε μια ομάδας.

Τα εργαστήρια που σχεδιάζουμε απευθύνονται σε ενήλικες, οι οποίοι εργάζονται και κυρίως συνεργάζονται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και στόχο αφενός τη δημιουργία μιας ευχάριστης, κοινής εμπειρίας για την ομάδα, αφετέρου την εξοικείωση με την ίδια της έννοιας της ομάδας και των ρόλων που ο καθένας καλείται να αναλάβει και τη διερεύνηση των ορίων της συναισθηματικής νοημοσύνης των συμμετεχόντων.

Η δομή τους περιλαμβάνει αρχικά μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια των comics εξοικείωση με τη “γραμματική” και το “συντακτικό” της γλώσσας τους. Στη συνέχεια, δημιουργούνται μικρότερες ομάδες εργασίας, οι οποίες καλούνται να δουλέψουν επάνω σε ένα σενάριο. Το σενάριο, διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε ομάδας και το στόχο που έχουμε θέσει για το εργαστήριο (πχ το όραμα της εταιρείας, καθημερινές εμπειρίες από το χώρο εργασίας, μια ξεχωριστή ανάμνηση από το χώρο εργασίας, ο ιδανικός ηγέτης κλπ). Αφού επεξεργαστούν το σενάριο καλούνται να το οπτικοποιήσουν (στο σημείο αυτό, διευκρινίζουμε ότι στα comics δεν χρειάζεται να ζωγραφίζεις καλά, αλλά επικοινωνιακά). Χωρίζουμε το σενάριο σε αντίστοιχα καρέ ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν στην ομάδα και τους ζητάμε να ζωγραφίσει ο καθένας από ένα καρέ. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα αφενός ο καθένας να προσθέσει την προσωπική του ματιά, αφετέρου να δημιουργηθεί ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Αφού ολοκληρωθεί και η οπτικοποίηση γίνονται παρουσιάσεις κάθε ιστορίας από όλες τις ομάδες.

Ημέρες και ώρες/Κόστος: επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES