Φαιναρέτη για την ψυχολογική στήριξη της εγκύου

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι για όλες τις γυναίκες μια όμορφη, ξέγνοιαστη εμπειρία. Υπάρχουν και γυναίκες που την αντιμετωπίζουν με άγχος, που είναι μπερδεμένες, που είναι ανασφαλείς, που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά και ντρέπονται να τον μοιραστούν με τους γύρω τους… Δεν είναι για όλες μια υπέροχη διαδρομή. Μπορεί να είναι και ένας μικρός ψυχολογικός εφιάλτης. Υπό το βάρος του άγχους η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά την λοχεία. Αυτές οι γυναίκες το μόνο που χρειάζονται είναι υποστήριξη και καθοδήγηση. Και αυτή μπορούν να την βρουν στη Φαιναρέτη το σωματείο που εστιάζει τη δράση του στην ψυχολογική στήριξη. Μια οργάνωση που στόχο έχει να βοηθήσει τις εγκυμονούσες αλλά και τις λεχώνες στις δύσκολες στιγμές αλλά και να παρέχει πολύτιμες καθημερινές συμβουλές και στήριξη.

Η Φαιναρέτη ήταν η μητέρα του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Σωκράτη και το επάγγελμα της ήταν μαία. Η επαγγελματική της ιδιότητα αποτέλεσε την έμπνευση για την εμβάπτιση της διαλεκτικής φιλοσοφικής μεθόδου του Σωκράτη σε «μαιευτική», γιατί όπως η μαία φέρνει στο κόσμο το νεογνό έτσι και ο φιλόσοφος μέσα από το διάλογο δύναται να εκμαιεύει από τον συνομιλητή του την αλήθεια.

 

[lyte id=”RQACDMqP1E4″ /]

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…