8χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 02-12-2015

Ενα οχτάχρονο κορίτσι που διαγνώστηκε μα καρκίνο του μαστού εκτιμάται ότι είναι ο νεαρότερος άνθρωπος του κόσμου που χτυπήθηκε από το συγκεκριμένο είδος της νόσου.

Η μικρή Κρίσι Τέρνερ από τη Γιούτα των ΗΠΑ ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στην περιοχή του στήθους της τον περασμένο μήνα. «Ηταν περίπου στα μέσα του Οκτώβρη όταν ήρθε και μας έδειξε ένα εξόγκωμα που είχε βγάλει στο στήθος της. Ηταν φοβισμένη», είπε ο πατέρα της, Τρόι, μιλώντας στο ΑBC4 Utah News.

krisi-karkinoma4

Δυστυχώς οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι η μικρή πάσχει από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού που ονομάζεται εκρηκτικό καρκίνωμα.
Αυτός ο τύπος της νόσου επηρεάζει μόνο έναν στον ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο. Η μικρή θα πρέπει τώρα να υποβληθεί σε μαστεκτομή. «Φοβήθηκα», λέει η 8χρονη τώρα. «Αλλά ήξερα ότι μπορώ να το παλέψω και ελπίζω ότι μπορώ να το παλέψω», λέει.

Σημειώνεται ότι και οι δυο γονείς της μικρής έχουν προσβληθεί από καρκίνο στο παρελθόν. Η μητέρα της, Ανέτ, είχε προσβληθεί από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ ο πατέρας της είχε λέμφωμα.

krisi-karkinoma3

«Διαλύθηκα όταν το έμαθα. Είναι ένας καθημερινός αγώνας, ανησυχώ», λέει από την πλευρά της η μητέρα της μικρής και προσθέτει: «Εμείς απλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να χαμογελάει και να το ξεπεράσει».

Η ιατρική βιβλιογραφία περιγράφει το εκρηκτικό καρκίνωμα του μαστού, ως μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται αργά. Στο παρελθόν, το εκρηκτικό καρκίνωμα του μαστού περιγράφονταν ως «νεανικό καρκίνωμα», καθώς ήταν ο πιο κοινός παιδικός καρκίνος. Το εκρηκτικό καρκίνωμα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συνήθως εμφανίζεται σε άτομα κάτω των 30, ενώ είναι από τα σπανιότερα ήδη καρκινωμάτων του μαστού, καθώς μόνο στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% όλων των ειδών καρκίνου του μαστού.

iefimerida.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES