Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στην καμπάνια που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα «Διεκδικώντας την παιδική μου ηλικία, οικοδομώ την ταυτότητα του πολίτη» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού (20 Νοεμβρίου) και πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς»,  

  • το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου & ώρες 10:00 έως 11:00, για παιδιά Α΄- Γ΄ Δημοτικού και
  • την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου & ώρες 10:00 έως 11:00, για παιδιά Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται σε μια ιστορία, η οποία γίνεται η αφορμή ώστε τα παιδιά μέσα από βιωματικές και στοχαστικές δραστηριότητες να οικοδομήσουν την ταυτότητα του ενεργού  πολίτη και παράλληλα να καλλιεργήσουν την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό. Επιπλέον, ευαισθητοποιούνται στο θέμα της διαφορετικότητας και στην αντιμετώπιση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, (2103312995, email: info@hcm.gr, www.hcm.gr,

Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?