Τα 5 πλεονεκτήματα των γονιών με δίδυμα

Παιδιά

Σίγουρα οι περισσότεροι γονείς διδύμων ξαφνιάστηκαμε στο πρώτο άκουσμα πως περιμένουμε δίδυμα! Φυσικά είναι ένα γεγονός πολύ ευχάριστο, αλλά παράλληλα κρύβει τόσες πολλές αγωνίες για το πως θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις δύο μωρών παράλληλα, την ίδια ακριβώς στιγμή.

Παρόλα αυτά, αυτό που φαντάζομαι και εσείς θα έχετε παρατηρήσει είναι ότι μέσα από την καθημερινότητα με τα δίδυμα όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. Αρκεί να έχει κανείς λίγη υπομονή. Είναι κάποια πράγματα που με τα δίδυμα είναι μοναδικά και δεν μπορεί να τα καταλάβει κανείς παρά μόνο οι γονείς που μεγαλώνουν δίδυμα!

Νομίζω λοιπόν ότι ο νέος γονιός που έχει δίδυμα μωρά έχει πέντε χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα που κάνεις άλλος γονιός δεν μπορεί να τον ξεπεράσει (ναι, ακόμη και οι μπαμπάδες!)

Γίνεσαι ειδικός στην αλλαγή πάνας!
Η συγκεκριμένη δεξιότητα, αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, καθώς γίνεται… εις διπλούν πολλές φορές τη μέρα! Μάλιστα, κάποιες φορές η αλλαγή πάνας τυχαίνει να γίνεται παράλληλα με κάποια άλλη ασχολία, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

Ποτέ δεν είσαι… με άδεια χέρια!
Στην περίπτωση των διδύμων, απλά είναι ανέφικτο να μείνεις με άδεια τα χέρια. Δεν μπορείς να πεις “Ας κρατήσει ο σύζυγος μου το μωρό για λίγο για να κάνω αυτό…” γιατί υπάρχει και δεύτερο παιδί! Οπότε, εκ των πραγμάτων, θέλεις δε θέλεις, μαθαίνεις να κάνεις πολλά πράγματα κρατώντας ένα μωρό σχεδόν πάντα στην αγκαλιά σου.

Μαθαίνεις να ταϊζεις παράλληλα δύο μωρά
Το να θηλάζεις παράλληλα δύο μωρά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Με πολλή υπομονή όμως και αρκετές προσπάθειες, μπορείς να βρεις το ρυθμό σου και να τα καταφέρεις περίφημα. Αλλά και στην περίπτωση που ταϊζεις τα μωρά σου με μπιμπερό, με διάφορες τεχνικές και πατέντες, μπορείς να τους δίνεις το γάλα τους ταυτόχρονα. Έτσι κανονίζεις παράλληλα τα γευματά τους μέσα στην ημέρα, δημουργώντας κοινό πρόγραμμα στα μωρά και χωρίς να χρειάζεται να απασχολείσαι πραγματικά μόνο με το φαγητό τους όλη την ημέρα!

Μαθαίνεις να μην τα συγκρίνεις
Ο περισσότερος κόσμος που βλέπει δίδυμα έχει την τάση να τα συγκρίνει εξωτερικά αλλά και σε θέμα συμπεριφοράς. Όταν όμως γίνεσαι γονιός διδύμων καταλαβαίνεις και μαθαίνεις πως το καθένα έχει την δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα, οπότε δε τίθεται θέμα σύγκρισης.

Γίνεσαι πιο δυνατός απ’ ότι φανταζόσουν πως είσαι
Πέρα από το ψυχικό σθένος που είναι αυτονόητο, γίνεσαι και πιο δυνατός σωματικά καθώς είναι πολλές οι φορές που θα χρειαστεί να σηκώσεις, να κουβαλήσεις, να αγκαλιάσεις τα δίδυμά σου παράλληλα. Το καλό είναι, πως μετά από αυτό, το κουβάλημα από τα ψώνια θα σου φαίνεται… παιχνιδάκι!

Πηγή: mytwins.gr

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES