Ποια είναι βασικά συστατικά για μία ισορροπημένη ζωή;

Ψυχολογία

4moms team , 27-11-2015

Τελικά ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας ισορροπημένης ζωής; Πότε μία γυναίκα μπορεί να πει με σιγουριά ότι έχει βρει τη δικής της ισορροπία; Αυτό, όπως καταλαβαίνεται είναι υποκειμενικό και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Είναι ανάλογο του χαρακτήρα και του τρόπου ζωής που έχει η καθεμία επιλέξει. Ωστόσο, υπάρχουν πέντε σταθερές που αποτελούν τη βάση για να διατηρήσουμε μία σχετική ισορροπία.

1. Ύπνος: Οι 8 βραδινές ώρες ύπνου αν είναι και ποιοτικές είναι ευεργετικές όχι μόνο για την επιδερμίδα αλλά και για τον οργανισμό μας.
2. Σεξ: Είναι πλέον γνωστό ότι μία ενεργή σεξουαλική ζωή απομακρύνει το άγχος και την κατάθλιψη ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν μία τονωτική ένεση για την αυτοπεποίθησή μας.
3. Άσκηση: Η συχνή άσκηση βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς και καλλίγραμμου σώματος αλλά και στην ευεξία. Για πολλούς αποτελεί κι έναν τρόπο εκτόνωσης και διαφυγής από την καθημερινότητα.
4. Κοινωνικότητα: Η αίσθηση ότι ανήκουμε σε κάποιο κοινωνικό λειτουργεί θετικά για μία ισορροπημένη ζωή. Οι κοινωνικοί άνθρωποι με τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και με αυτοπεποίθηση.
5. Happy Hour: Μπορεί το παιχνίδι να είναι προνόμιο των παιδιών αλλά λίγες ξέγνοιαστες ώρες που μπορούμε να αφεθούμε ελεύθερες μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν. Έτσι θα φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και θα ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES