Η υπερσυνταγή για τρουφάκια με 4 υλικά

Μαγειρευουμε

4moms team , 26-11-2015

Το κέρασμα που δεν προλαβαίνει εύκολα να φτάσει στους επισκέπτες.

Υλικά 

  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αμύγδαλο, ινδική καρύδα ή τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε μια γκανάζ. Βάζουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να φτάσουν στο σημείο βρασμού. Αμέσως βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε κόψει σε κομματάκια την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες κι όταν το βγάλουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Στη συνέχεια τα περνάμε από ένα πιάτο που έχουμε αμύγδαλο, ινδική καρύδα ή τρούφα για να καλυφθούν. Διατηρούμε στο ψυγείο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES