Πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Γυναικα

4moms team , 24-11-2015

Μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως περισσότερο σεξ, ίσον περισσότερη ευτυχία, όμως μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ δεν κάνει κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα.

«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με την μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα», σύμφωνα με την Μούιζ, την επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Τορόντο. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», προσέθεσε.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους συμπεριέλαβε μόνο παντρεμένους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια με ρομαντική-ερωτική σχέση και το συμπέρασμα για τη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα του σεξ και στην ευτυχία δεν ισχύει κατ’ ανάγκη για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών.  Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν αφορούσαν πάνω από 40.000 άτομα, και συλλέχθηκαν σε διάστημα άνω των τεσσάρων δεκαετιών.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Social Psychological and Personality Science».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES