Δωρεάν σχολείο για… γονείς από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 21-11-2015

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε ό,τι αφορά στον γονεϊκό ρόλο και στη μεγάλη έλλειψη στις δομές και παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έρχεται να καλύψει η πρώτη στην Ελλάδα ακαδημία για γονείς, που ξεκινά τα μαθήματά της μέσα στον Νοέμβριο.

Μαθήματα διαχείρισης θεμάτων που απασχολούν την πλειονότητα των γονέων, των παιδιών και των εφήβων (άγχος, φοβίες, διαδίκτυο, ουσίες, σχολικός εκφοβισμός κ.λπ.), συμβουλευτική, συζήτηση και ενημέρωση από ειδικούς είναι μερικά από τα στοιχεία του προγράμματος.

Η ακαδημία για γονείς αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και απευθύνεται σε όλους τους γονείς προσφέροντας δωρεάν τα μαθήματά της μια φορά τον μήνα.

Αγάπη άνευ όρων και προϋποθέσεων προς τα παιδιά μας, όχι σαν ανταμοιβή», συστήνει ως βασικό συστατικό μιας δυνατής σχέσης με τα παιδιά η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα και επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ, ενώ ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας, του διαλόγου, αλλά κυρίως της προθυμίας των γονέων να ακούσουν τα παιδιά τους.

INFO
Ακαδημία για γονείς από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», από 18 Νοεμβρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, ξενοδοχείο President, Λεωφόρος Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι, 17:30-19.30.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES