Ποιές είναι οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένεια και παιδιά?

Παιδιά

Η Μαριλένα Σαρίδη γράφει στην σελίδα nou-pou.gr για εκείνες τις ράτσες που ταιριάζουν λίγο περισσότερο σε μία οικογένεια με παιδιά.

Μήπως είσαι σε φάση να κάνεις οικογένεια? Μήπως έχεις αρχίσει να γλυκοβλέπεις τα μωρά των φίλων σου με τους οποίους πηγαίνεις για καφέ και παρατηρείς ότι το θέμα συζήτησης δεν είναι πια σε ποιο μαγαζί πήγαν χθες βράδυ αλλά τι ταινία είδαν στον καναπέ αφού έβαλαν το μικρό για ύπνο; Η κοπέλα σου πετάει υπονοούμενα; Έχεις κοπέλα; (Βασικό..)

Αν βρίσκεσαι κάπου εδώ γύρω τέλος πάντων, και ταυτόχρονα σκέφτεσαι να αποκτήσεις και έναν σκύλο, καθώς όλοι οι παιδοψυχολόγοι εκθειάζουν το πόσο καλό κάνει για ένα παιδί να μεγαλώσει με ένα κατοικίδιο, τότε για σένα γράφω αγαπημένε μου φίλε! Εδώ, εγώ θα σου λύσω τις απορίες και θα σου προτείνω κάποιες από τις δικές μου αγαπημένες ράτσες για οικογένεια.

Αν ρωτήσεις κάποιον, σκυλογονέα κατά βάση, να σου πει ποια πιστεύει ότι είναι η καλύτερη ράτσα, θα ακούσεις πολλές απόψεις. Ο καθένας φυσικά πιστεύει ότι το δικό του αξιολάτρευτο τετραποδάκι είναι το καλύτερο απ’ όλα για σπίτι, για οικογένεια, για εργένη, για πολυάσχολο για όλα. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα είναι και λίγο υποκειμενικό. Γι αυτό λοιπόν σου παραθέτω την δική μου, υποκειμενική και με την όση εμπειρία έχω, λίστα από σκυλιά για σπίτι και χαρά! Α! Να σημειωθεί ότι η σειρά αναφοράς είναι τυχαία. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι το #1 είναι και το καλύτερο απ’ όλα! Για να μην μου μπερδευτείς στο λέω.

#1. Bulldog

bulldog
Τα πιο όμορφα άσχημα σκυλιά όπως τα λέω! Είναι στιβαρότατης κατασκευής με χαμηλό κέντρο βάρους, συνεπώς ότι πρέπει για καταστάσεις πάλης στο έδαφος με απτόητα παιδάκια. Φιλικότατα και κοινωνικότατα με άλλα ζώα και σκυλιά, αρκεί να έχουν κοινωνικοποιηθεί φυσικά, αποτελούν μια ιδανική επιλογή για διαβίωση είτε σε μεγάλο είτε σε μικρό σπίτι. Καλά, δεν παίρνουν και το βραβείο του πιο ενεργητικού σκύλου βέβαια, αλλά αυτό για σένα που θα έχεις δουλειά, παιδιά, σπίτι, υποχρεώσεις, μπορεί να αποτελεί και προτέρημα. Σωστά;

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES