18χρονος που εξηγεί σε χρόνο ρεκόρ τη θεωρία της σχετικότητας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

110 χρόνια πριν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε μια θεωρία που έφερε την επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε για το Σύμπαν. Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω πώς να κατανοήσετε εύκολα και να αποδείξετε δύο αξιώματα του, χρησιμοποιώντας απλά κάποια πειραμάτα στον πραγματικό κόσμο!”

Το ‘πε και το ‘κάνε ο 18χρονος Ράιαν Τσέστερ και έγινε πλουσιότερος κατά 250.000 δολάρια , όταν εξήγησε τα πάντα για την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν σε ελάχιστα λεπτά. Ο μαθητής Λυκείου από το Οχάιο των ΗΠΑ, αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Breakthrough Prize της Σίλικον Βάλεϊ, που εγκαινίασαν ο Mark Zuckerberg του Facebook και ο Sergey Brin της Google. Ο νεαρός, κατάφερε με εκπληκτικό τρόπο να εξηγήσει τα πάντα μέσα σε ένα βίντεο διάρκειας επτά περίπου λεπτών, υπό τον τίτλο «Some Cool Ways of Looking at the Special Theory of Relativity».

Ο 18χρονος κέρδισε το πρώτο βραβείο ύψους 400.000 δολαρίων. Εκείνος μάλλον συμβιβάστηκε με το ποσό των 250.000 δολαρίων, δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο όπου φοιτεί, το North Royalton High School, να αποκτήσει ένα επιστημονικό εργαστήριο, αξίας 100.000 δολαρίων. Ο καθηγητής του Ράιαν θα λάβει 50.000 δολάρια για την πολύτιμη συμβολή του.

[lyte id=”CYv5GsXEf1o” /]

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…