18χρονος που εξηγεί σε χρόνο ρεκόρ τη θεωρία της σχετικότητας

Γενικώς & Αορίστως

110 χρόνια πριν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε μια θεωρία που έφερε την επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε για το Σύμπαν. Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω πώς να κατανοήσετε εύκολα και να αποδείξετε δύο αξιώματα του, χρησιμοποιώντας απλά κάποια πειραμάτα στον πραγματικό κόσμο!”

Το ‘πε και το ‘κάνε ο 18χρονος Ράιαν Τσέστερ και έγινε πλουσιότερος κατά 250.000 δολάρια , όταν εξήγησε τα πάντα για την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν σε ελάχιστα λεπτά. Ο μαθητής Λυκείου από το Οχάιο των ΗΠΑ, αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Breakthrough Prize της Σίλικον Βάλεϊ, που εγκαινίασαν ο Mark Zuckerberg του Facebook και ο Sergey Brin της Google. Ο νεαρός, κατάφερε με εκπληκτικό τρόπο να εξηγήσει τα πάντα μέσα σε ένα βίντεο διάρκειας επτά περίπου λεπτών, υπό τον τίτλο «Some Cool Ways of Looking at the Special Theory of Relativity».

Ο 18χρονος κέρδισε το πρώτο βραβείο ύψους 400.000 δολαρίων. Εκείνος μάλλον συμβιβάστηκε με το ποσό των 250.000 δολαρίων, δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο όπου φοιτεί, το North Royalton High School, να αποκτήσει ένα επιστημονικό εργαστήριο, αξίας 100.000 δολαρίων. Ο καθηγητής του Ράιαν θα λάβει 50.000 δολάρια για την πολύτιμη συμβολή του.

[lyte id=”CYv5GsXEf1o” /]

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES