Ένας διάλογος δύο εμβρύων από τη μήτρα μας μαθαίνει πολλά

Γενικά

4moms team , 17-11-2015

Ένας συγκινητικός υποθετικός διάλογος μέσα σε μια μήτρα ανάμεσα σε δύο δίδυμα αδέρφια. Μια προοπτική της ζωής τους μετά τη γέννα και μια αλληγορική τοποθέτηση σχετικά με το τι είναι μητέρα, τη είναι Γη και τι φύση. Ένα μικρό “παραμύθι” που μας καλεί να αφουγκραστούμε τον πλανήτη και να καταλάβουμε πως είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του.

Σε μια μήτρα της μητέρας ήταν δύο μωρά. Το ένα το άλλο ρώτησε:
“Πιστεύεις στη ζωή μετά τη γέννα;” Το άλλος απάντησε, ” Γιατί; Φυσικά! Πρέπει να υπάρχει κάτι μετά τον τοκετό. Ίσως είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για αυτό που θα γίνει αργότερα”.
“Ανοησίες ” είπε ο πρώτος. ” Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή είναι αυτή”;
Το δεύτερο είπε, “Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως απ ‘ εδώ. Ίσως θα περπατάμε με τα πόδια και θα τρώμε από το στόμα μας. Ίσως θα έχουμε άλλες αισθήσεις που δεν καταλαβαίνουμε τώρα”.
Το πρώτο απάντησε, “Αυτό είναι παράλογο. Το περπάτημα είναι αδύνατο. Και να τρώμε με το στόμα μας; Γελοίο! Από τον ομφάλιο λώρο τρώμε ό, τι χρειαζόμαστε και πολύ σύντομα. Η ζωή μετά τον τοκετό λογικά αποκλείεται”.
Το δεύτερο επέμενε, “Νομίζω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικά από ό, τι είναι εδώ. Ίσως δεν το χρειάζομαστε αυτό το φυσικό καλώδιο”.
Το πρώτο απάντησε, “Ανοησίες. Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί κανείς δεν έχει έρθει ποτέ πίσω από εκεί; Γέννα είναι το τέλος της ζωής, και μετά υπάρχει μόνο σκοτάδι, σιωπή και λήθη. Δεν θα μας βγάλει πουθενά”.
“Λοιπόν, δεν ξέρω”, είπε το δεύτερο “αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε τη μητέρα και θα μας φροντίσει”.
Το πρώτο απάντησε “Μητέρα; Πραγματικά πιστεύεις στη Μητέρα; Αυτό είναι για γέλια. Αν υπάρχει μητέρα που είναι τώρα;”
Το δεύτερο είπε, “Είναι παντού γύρω μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτήν. Είμαστε κομμάτι της. Ζούμε μέσα της. Χωρίς αυτήν ο κόσμος και δεν θα μπορούσε να υπάρχει”.
“Μα δεν τη βλέπω, δεν υπάρχει”, είπε το πρώτο.
Το δεύτερο απάντησε, “Μερικές φορές, όταν είσαι στη σιωπή και συγκεντρώνεσαι πραγματικά την ακούς, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία της, και μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη φωνή της, καλώντας την εκεί πάνω”.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES