4 πράγματα που ευθύνονται για τα ανεπιθύμητα σπυράκια

Ομορφιά

4moms team , 16-11-2015

Ξυπνάς, πας στον καθρέφτη και ενώ είχες κοιμηθεί με ένα καθαρό πρόσωπο, ένα ανεπιθύμητο σπυράκι έχει εμφανιστεί από το πουθενά. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φταίει και σίγουρα δεν φαντάζεστε τι από τις καθημερινές σας συνήθειες τα προκαλεί.

Μαξιλαροθήκη: Πολλές φορές κοιμόμαστε με μαλλιά που έχουν υπολείμματα από προϊόντα styling τα οποία μένουν στην μαξιλαροθήκη και εμείς ακουμπάμε το πρόσωπό μας. Επίσης σχεδόν καμία δεν λούζεται καθημερινά. Επομένως και οι ρύποι που έχουν τα μαλλιά μας μένουν στο μαξιλάρι. Κι επειδή δεν κάνει καλό να λουζόμαστε κάθε μέρα καλό είναι να αλλάζουμε συχνά την μαξιλαροθήκη μας γιατί μπορεί να ευθύνεται για τα σπυράκια μας.

Οδοντόκρεμα: Μπορεί να το κάνουμε ανεπαίσθητα αλλά πολύ συχνά πλένουμε πρώτα το πρόσωπό μας και μετά τα δόντια μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα από την οδοντόκρεμα στην περιοχή γύρω από τα χείλη και αποτελούν έναν ακόμα λόγο που βγαίνουν σπυράκια. Οπότε θυμηθείτε τη σειρά, πρώτα βουρτσίζουμε τα δόντια και μετά πλένουμε το πρόσωπο.

Κινητό: Το κινητό τηλέφωνο και άλλα προϊόντα τεχνολογίας μπορεί να ευθύνονται για τα σπυράκια. Τα ακουμπάμε πολύ συχνά στο πρόσωπο αλλά και μεταφέρουμε τα μικρόβια με τα χέρια μας. Πόσες φορές πιάνετε το πρόσωπό σας μετά από την επαφή με το πληκτρολόγιο; Θέλει μεγάλη προσοχή λοιπόν γιατί αυτά το κινητό, το πληκτρολόγιο, το τηλεκοντρόλ και πολλά ακόμα είναι πηγές μικροβίων που μόνο κακό κάνουν στο δέρμα.

Πινέλα μακιγιάζ: Τα πινέλα και τα διάφορα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ πρέπει να πλένονται συχνά και να φυλάσσονται καλά. Η επαφή με το δέρμα μας αλλά και η σκόνη που μένουν πάνω τους μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα, μέχρι και να την μολύνουν. Επιπλέον να έχετε κατά νου ότι η χρήση τους είναι αυστηρά προσωπική. Μην τα δανείζετε, είναι μεταφορείς μικροβίων που ούτε καν φαντάζεστε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES