Kαι Cheesecake Kαι Brownie

Μαγειρευουμε

4moms team , 13-11-2015

Μια αυνταγή που συνδυάζει τα δύο αγαπημένα μας γλυκά!

Υλικά 

• 1¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα βούτυρο
• 5 αβγά
• 1½ κούπα λευκή ζάχαρη
• ½ κούπα καστανή ζάχαρη
• 310 gr κουβερτούρα
• 2 κτσ κακάο
• 1 κτγ σκόνη espresso (ή nescafe)
• 1 κτγ αλάτι
• 200 γρ τυρί κρέμα
• 1 κρόκος αβγού
• 4 κτσ λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση 

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
3.Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη σκόνη του καφέ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τις ζάχαρες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. (η ζάχαρη δεν θα λιώσει τελείως οπότε μην ανησυχήσετε αν το μείγμα δεν είναι τελείως λείο). Προσθέτουμε στο μείγμα τα 3 αβγά και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα δυο. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
4.Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί (περίπου 20×30 cm) και αδειάζουμε το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τον κρόκο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Μοιράζουμε με κουταλιές πάνω στο μείγμα σοκολάτας και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε με κυματιστές κινήσεις μέχρι να απλωθεί παντού.
6.Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει από μέσα με υγρά ψίχουλα.
7.Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν καταναλωθεί.

theeaters.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES