Πότε μπορούν να δούν James Bond τα παιδιά?

Παιδιά

Εδώ και λίγες εβδομάδες που έχει κυκλοφορήσει το τραγούδι της καινούργιας ταινίας του James Bond, Spectre, τα κορίτσια με ρωτούν κάθε μέρα την ίδια ερώτηση “Μαμά εμείς πότε θα δούμε τον James Bond?”

[lyte id=”8jzDnsjYv9A” /]

Ο ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ με τους εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο πρόσφατα απέκτησε ακόμα δύο….

Πολλοί γονείς θέλουν να εισαγάγουν τα παιδιά τους στον κόσμο του μυστικού πράκτορα και φαντάζομαι θα αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για αυτό. Η πρώτη σκέψη της πλειοψηφίας των γονέων φαντάζομαι θα είναι αρνητική γιατί όλοι σκέφτονται την βία και τις σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου που είναι σίγουρα ακατάλληλες για τις μικρές ηλικίες.

Για την ιστορία όλες οι ταινίες του πράκτορα 007 με χρονολογική σειρά:

Dr. No 1962 Sean Connery
From Russia with Love 1963 Sean Connery
Goldfinger 1964 Sean Connery
Thunderball 1965 Sean Connery
You Only Live Twice 1967 Sean Connery
On Her Majesty’s Secret Service 1969 George Lazenby
Diamonds Are Forever 1971 Sean Connery
Live and Let Die 1973 Roger Moore
The Man with the Golden Gun 1974 Roger Moore
The Spy Who Loved Me 1977 Roger Moore
Moonraker 1979 Roger Moore
For Your Eyes Only 1981 Roger Moore
Octopussy 1983 Roger Moore
A View to a Kill 1985 Roger Moore
The Living Daylights 1987 Timothy Dalton
Licence to Kill 1989 Timothy Dalton
GoldenEye 1995 Pierce Brosnan
Tomorrow Never Dies 1997 Pierce Brosnan
The World Is Not Enough 1999 Pierce Brosnan
Die Another Day 2002 Pierce Brosnan
Casino Royale 2006 Daniel Craig
Quantum of Solace 2008 Daniel Craig
Skyfall 2012 Daniel Craig
Spectre 2015 Daniel Craig

Ψάχνοντας και διαβάζοντας διάφορα σχόλια γονέων, βρέθηκα σε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Drew McWeeny στην σελίδα www.hitfix.com, στο οποίο εξιστορεί την δική του σχέση με τον James Bond και πως μύησε τους δύο γιούς του στον κόσμο του πράκτορα 007.

Η πρώτη ταινία που είδαν τα αγόρια του ήταν η The Spy Who Loved Me, του 1977 με πρωταγωνιστή τον Roger Moore. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία που είχε παρακολουθήσει και ο ίδιος στο σινεμά με τον δικό του μπαμπά και η συναισθηματική της αξία πολύ μεγάλη.

Εκτός όμως απο το γεγονός ότι «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» ήταν η πρώτη του Bond ταινία, ο πραγματικός λόγος που επέλεξε ειδικά αυτή για τα αγόρια του, είναι γιατί πιστεύει ότι είναι η τέλεια ταινία για να μπείς στον κόσμο του James Bond. Η ταινία ξεκινά με τον James Bond περικυκλωμένο από Σοβιετικούς πράκτορες, ενώ εκείνος απολαμβάνει τις ομορφιές της Αυστρίας. Και ειδικά απο την στιγμή που πηδάει από τον βράχο και ανοίγει το αλεξίπτωτό με την σημαία της Μεγάλης Βρετανίας τυπωμένη πάνω του, τότε απλά δεν γίνεται να μη γίνεις είναι οπαδός του James Bond.

Δεν ξέρω αν θα βρούν ενδιαφέρον τα παιδιά στις παλιές ταινίες του πράκτορα 007 αλλά νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε.

Όσο για το ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να απολαύσουν τις ταινίες του James Bond, βάση των ειδικών είναι κάπου μεταξύ εννέα και 11 ετών, ειδικά αν το παιδί ενδιαφέρεται για κατασκόπους, gadgets, σκηνές δράσης και σούπερ ήρωες.

Αν και για το Spectre η καταλληλότητα είναι 13+

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES