Κροκέτες απο το γιουβέτσι που περίσσεψε!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Υλικά

Περίπου 200γρ. μαγειρεμένο κρέας από γιουβέτσι (ή όσο περίσσεψε)

Το κριθαράκι από το γιουβέτσι (περίπου 3-4 φλιτζάνια). Αν τα περισσεύματα από το γιουβέτσι δεν αρκούν, συμπληρώνουμε με ψίχουλα ψωμιού, τριμμένα)

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού)

2 αβγά

150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ

1 φλιτζ. Τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός τριμμένος

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά ή την πολέντα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τα αβγά. Ψιλοκόβουμε το κρέας όσο πιο λεπτά κομματάκια μπορούμε. Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μαγειρεμένο κριθαράκι, τα τριμμένα τυριά, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας από τη φρυγανιά ή την πολέντα. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να σφίξει και να πλάθεται ευκολότερα.

Το βγάζουμε και πλάθουμε περίπου 12 κροκέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει ελαφρώς.

Παίρνουμε μια – μια τις κροκέτες και τις περνάμε πρώτα από το αβγό και στη συνέχεια από την πολέντα (ή τη φρυγανιά). Τις τινάζουμε ελαφρώς και τις τηγανίζουμε ανά τέσσερις. Δεν βάζουμε όλες τις κροκέτες στο τηγάνι, ακόμη κι αν χωράνε άνετα γιατί θα ρίξουν τη θερμοκρασία του λαδιού και, αντί να τηγανιστούν, θα «βράσουν» και θα κομματιαστούν. Τις τηγανίζουμε για 3 λεπτά από τη μια πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Στραγγίζουμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.

Kαλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”