Κροκέτες απο το γιουβέτσι που περίσσεψε!

Μαγειρευουμε

Υλικά

Περίπου 200γρ. μαγειρεμένο κρέας από γιουβέτσι (ή όσο περίσσεψε)

Το κριθαράκι από το γιουβέτσι (περίπου 3-4 φλιτζάνια). Αν τα περισσεύματα από το γιουβέτσι δεν αρκούν, συμπληρώνουμε με ψίχουλα ψωμιού, τριμμένα)

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού)

2 αβγά

150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ

1 φλιτζ. Τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός τριμμένος

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά ή την πολέντα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τα αβγά. Ψιλοκόβουμε το κρέας όσο πιο λεπτά κομματάκια μπορούμε. Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μαγειρεμένο κριθαράκι, τα τριμμένα τυριά, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας από τη φρυγανιά ή την πολέντα. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να σφίξει και να πλάθεται ευκολότερα.

Το βγάζουμε και πλάθουμε περίπου 12 κροκέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει ελαφρώς.

Παίρνουμε μια – μια τις κροκέτες και τις περνάμε πρώτα από το αβγό και στη συνέχεια από την πολέντα (ή τη φρυγανιά). Τις τινάζουμε ελαφρώς και τις τηγανίζουμε ανά τέσσερις. Δεν βάζουμε όλες τις κροκέτες στο τηγάνι, ακόμη κι αν χωράνε άνετα γιατί θα ρίξουν τη θερμοκρασία του λαδιού και, αντί να τηγανιστούν, θα «βράσουν» και θα κομματιαστούν. Τις τηγανίζουμε για 3 λεπτά από τη μια πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Στραγγίζουμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.

Kαλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES