Σήμερα μαγειρεύουμε σουφλέ κοτόπουλο

Μαγειρευουμε

Μαγειρέψαμε κοτόπουλο και δυστυχώς δεν φαγώθηκε όλο..Και τώρα τι κάνουμε;Τι λέτε για ένα σουφλέ κοτόπουλο;

 

Υλικά

2 φλιτζ. Τσαγιού ψαχνό από το υπόλοιπο κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 αβγά χτυπημένα

½ φλιτζ. Τσαγιού φουντούκια (προαιρετικά)

120 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί χοντροτριμμένο

2 κουτ. Γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C . Αν χρησιμοποιήσουμε τα φουντούκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία και τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Δυναμώνουμε το φούρνο στους  170C.

Σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι και όταν αρχίσουν να μαλακώνουν και να αλλάζουν χρώμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κάρι ή την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε και τα αβγά, το γιαούρτι και το τυρί, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή Όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES