Palmitas Pop Up Bar…το Μεξικό σε άλλη διάσταση

Ωρα Για Θεατρο

Μου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα για αυτό και στο άκουσμα της είδησης για το Palmitas ενθουσιάστηκα…

Aνεβαίνοντας στον 4ο όροφο του εμπορικού συγκροτήματος του Acro βρίσκομαι στην πλατεία ενός μεξικάνου χωριού, τoυ Palmitas συγκεκριμένα. Ναι, αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργεί ο νέος pop up χώρος της ομάδας του Clumsies.

Πολλά χρώματα, πολλές νεκροκεφαλές, ένας εντυπωσιακός τοίχος εμπνευσμένος από την μεξικάνικη Ημέρα των Νεκρών, ένα μπαρμπέρικο, ένα tattoo store, μια καντίνα είναι στημένα στον ευρύχωρο, ατμοσφαιρικό χώρο του Palmitas και το μόνο που σου υπενθυμίζει ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα είναι η απίστευτη θέα προς τη φωτισμένη Ακρόπολη∙ είμαστε στον τέταρτο όροφο, μην το ξεχνάς.

Και μέσα στον χώρο όμως ο φωτισμός είναι το μεγάλο ατού, τονίζοντας τις εξαιρετικές λεπτομέρειες του, παίζοντας με τη σκοτεινή πλευρά του, οδηγώντας σε ένα νυχτερινό μονοπάτι που ενώνει το Μεξικό με την Αθήνα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις ενώ βρίσκεσαι στο Palmitas, εκτός από το να χαζεύεις την απίστευτη διακόσμηση; Όπως μου εξηγεί ο Λέλος Γεωργόπουλος, που έστησε το μαγαζί μαζί με τους Γιώργο Καίσαρη, Θάνο Τσουνάκα, Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, αξίζει κάποιος να γνωρίσει την κουλτούρα του μεσκάλ, του μεξικάνικου ποτού που είναι ήδη πολύ αγαπητό στην υπόλοιπη Ευρώπη και τώρα έφτασε η ώρα να το συστήσουν με τον σωστό τρόπο στο ελληνικό κοινό οι καλύτεροι bar tenders που διαθέτουμε.

Το menu, που κινείται σε tex mex διάθεση, επιμελείται η Madame Ginger και ο ανερχόμενος Αλβέρτος Σιμιλλίδης. Τα 3 συστατικά που θα κυριαρχούν στην κουζίνα θα είναι ο κόλιανδρος, το lime και το αβοκάντο. Στα ορεκτικά ξεχωρίζει το καλαμπόκι με «μυστική, μεξικάνικη σάλτσα» ενώ στα κυρίως τα τάκος και οι enchiladas με κοτόπουλο. Για γλυκό θα σερβίρονται αυθεντικά, μεξικάνικα churros. Η Madame Ginger χαρακτηρίζει την κουζίνα του Palmitas «απλή και αυθεντική. Και μη φοβάστε, θα υπάρχουν πιάτα και για όσους αγαπούν τα καυτερά και για όσους δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα».

Palmitas2

To Palmitas είναι pop up μαγαζί πράγμα που σημαίνει ότι θα «ζήσει» μέχρι τον Απρίλιο. Έως τότε θα ανοίγει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σε επιλεγμένες αργίες και στις παραμονές τους, από τις 8 το βραδάκι μέχρι τις 4 το πρωί. Η ομάδα του Clumsies έχει στόχο να δημιουργήσει μια σειρά από pop ups, ένα ανά σαιζόν, σε διαφορετικό, αναπάντεχο μέρος και με διαφορετικό concept κάθε φορά.

Τις μουσικές, με σαφές μεξικάνικες αλλά και γενικότερα λατινοαμερικάνικες επιρροές, θα επιλέγουν ο Bnc Jeff και η Miss Catalina ενώ θα υπάρξουν και live unplugged βραδιές.

Κοιτάω το ταβάνι, ένα τεράστιο αεροπλάνο καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια του. Αναρωτιέμαι γιατί. Τα παιδιά με διαφωτίζουν. «Σκεφτήκαμε ότι όποιος ζει σε ένα ίσως κακόφημο, κάπως ταπεινό χωριό του Μεξικού κάθε φορά που κοιτάει τον ουρανό σκέφτεται ότι θα ήθελε να βρεθεί κάπου αλλού, να ταξιδέψει μακριά, σε όλο τον κόσμο».

Palmitas Pop Up Bar, Ιερά Οδός 7-13, τηλ. 698 030 3935

Palmitas1

Πηγή: popaganda.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES