Τραβήξτε αξέχαστες φωτογραφίες των παιδιών σας

Παιδιά

Η ιστοσελίδα popphoto.com ζήτησε σε μια από τις καλύτερες επαγγελματίες φωτογράφους για παιδιά,  την Winky Lewis, πώς αποτυπώνει την αθωότητα, τη ζεστασιά, τη γλυκύτητα, και αφέλεια της παιδικής ηλικίας.

Η απάντησή της; Γιατί τα παιδιά δεν προσποιούνται ποτέ.

Οι φωτογραφίες σας με τα παιδιά έχουν μια υπέροχη φυσικότητα και ποιότητα. Πώς το πετυχένεται αυτό;
Κυρίως αναζητώ για τις πραγματικές και ειλικρινές στιγμές. Είναι οι πιο σημαντικές επειδή αποτυπώνουν κάτι πραγματικό. Κρατάω την φωτογραφική μου μηχανή κοντά και είναι φυσιολογικό για μένα να τραβάω φωτογραφίες της καθημερινότητας. Όχι μόνο γενέθλια, πρώτες μέρες του σχολείου, ή διακοπές, αλλά όλη την ώρα. Φυσικά, βοηθά ότι στις περισσότερες φωτογραφίες είναι τα παιδιά μου, και είναι αρκετά άνετα μαζί μου να τα τραβάω φωτογραφίες.

Βάζετε τα παιδιά να ποζάρουν;
Στα παιδιά μου δεν τους αρέσει να τους δίνω οδηγίες. Λίγο πολύ τα ακολουθώ βρίσκουν πολύ ωραία σημεία. Για τις φυσικές πόζες, το θέμα είναι να περιμένεις για τη στιγμή που φαίνεται η ιδανική. Πρόσφατα, ο μικρότερος γιος μου, ο οποίος είναι 9 χρονών, λειτούργησε ως στυλίστας για την μικρότερη αδελφή του. Έστησε την φωτογράφιση σε μια λίμνη στο Μέιν, όπου ζούμε, και εγώ απλώς ακολουθούσα. Ήταν καταπληκτικός, και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να πατήσω το κουμπί της μηχανής. Ήταν πολύ διασκεδαστικό! Το μάθημα: Η Συμμετοχή των παιδιών στην διαδικασία της φωτογράφισης.

Πόσο διαρκεί η φωτογράφηση, και πώς κρατάτε το ενδιαφέρον των παιδιών;
Η φωτογράφηση είναι σύντομη και γλυκιά. Όταν έχω προσληφθεί για να φωτογραφίσω παιδιά γίνεται πάντα γρήγορα. Περίπου μια ώρα είναι ο μέσος όρος για μια φωτογράφηση. Για να συνεχίσουν να συμμετέχουν, κρατάω τα πράγματα σε εγρήγορση.

Τι ζητάς στους χώρους και στο φόντο;
Η πιο σημαντική πτυχή στο χώρο είναι το φως. Χρησιμοποιώ κυρίως το φυσικό φως, έτσι η εύρεση του καλού φωτισμού είναι το πρώτο βήμα. Λατρεύω την ομίχλη και είμαι τυχερή που ζω στο Μέιν. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φως εδώ είναι μοναδικό και ειδικά το φθινόπωρο. Φυσικά, προσπαθώ να αποφεύγω το σκληρό φως του μεσημεριού. Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες. Νωρίς το πρωί, αργά το απόγευμα και σε συννεφιασμένες μέρες είναι καλύτερες στιγμές μου για τις φωτογραφίες.

Όσον αφορά το φόντο, μου αρέσει η απλότητα, έτσι ώστε οι φωτογραφίες να είναι το πρόσωπο και όχι τι είναι πίσω από αυτά. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα γρήγορο φακό και να φωτογραφίζετε απο κοντά για να αποδυναμώσετε το φόντο. Χρειάζεται λίγος χώρος ανάμεσα στο πρόσωπο και το φόντο για να δουλέψει αυτό.

Τι πρέπει φοράνε τα παιδιά;
Ζητώ από τους γονείς να ντύσουν τα παιδιά τους με άνετα ρούχα και προτιμώ να φορούν τα αγαπημένα τους, που τα φορούν γιατί τα αγαπούν και όχι επειδή είναι φανταχτερά, καινούργια και αγορασμένα για την φωτογράφηση γιατί μπορεί να μην φανούν σωστά.

Η επιλογή των ρούχων είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στην φωτογράφηση. Έχω δύο αγόρια και ένα κορίτσι, και η κόρη μου έχει ωραία αίσθηση του στυλ. Μπορεί να φτιάξει μερικά υπέροχα σύνολα. Αλλά ομολογώ, οτι ενισχύω την γκαρνταρόμπα της με κομμάτια που προτιμώ.

Image Credits: Winky Lewis

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES