Η απόλυτη συνταγή για καρμπονάρα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η παρασκευή της τέλειας καρμπονάρας δεν είναι δύσκολη, αρκεί να ξέρεις το μυστικό. Και να θυμάστε, δεν χρειάζεστε κρέμα γάλακτος για την original ιταλική συνταγή!

Υλικά 

  • 100 gr μπείκον σε κυβάκια
  • 350 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 2 αβγά
  • 40 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 40 γρ πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό που βράζει και συγχρόνως σωτάρουμε τo μπεϊκον σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τρέξει το λίπος του.
Δεν σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε σιγα σιγα τα μακαρόνια απο τη κατσαρόλα με λίγο απο το νερό τους, προσθέτουμε το μπείκον με το λιπος του, τα τυριά και ενα ενα τα αβγά.
Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα παρμεζάνα.

Πηγή: theeaters.gr

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr