Τα σκυλιά βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν καλύτερα

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

 

Οι μαλλιαροί μας φίλοι βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η πρώτη σκέψη στην παρουσία ενός σκύλου στο σπίτι είναι ευαισθησία στο δέρμα, τρίχωμα σε όλες τις γωνίες του σπιτιού και πιθανώς αναπνευστικά προβλήματα.

Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μια νέα μελέτη από τη Φινλανδία ανακάλυψε άλλο ένα από τα οφέλη της ιδιοκτησία ενός σκύλου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά που ζουν σε ένα σπίτι με ένα σκυλί ήταν σε γενικές γραμμές υγιή, είχαν υποστεί λιγότερες αναπνευστικές ιώσεις, μολύνσεις των αυτιών και απαιτούνταν λιγότερα αντιβιοτικά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Οι Γάτες παρέχουν επίσης κάποια προστασία, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πολύ ισχυρότερα με τους σκύλους.

Τι είναι αυτό που κάνει τους τετράποδους φίλους μας να κάνουν τα μικρά παιδιά υγιή;

Οι συγγραφείς της τελευταίας μελέτης πιστεύουν ότι βοηθούν στην δημιουργία ενός ενισχυμένου ανοσοποιητικού συστήματος. Τα σκυλιά περνούν αρκετό απο τον χρόνο τους έξω και μεταφέρουν διαφορετικούς τύπους μικροβίων, που βοηθούν τα μωρά να οικοδομήσουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα απο τα πρώτα χρόνια της ζωή τους.

Φυσικά, αν το μωρό σας είναι αλλεργικό στους σκύλους, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και αυτή η μελέτη δεν εξέτασε τα παιδιά που είναι αλλεργικά στα ζώα.

Αυτή η τελευταία έρευνα βασίζεται σε μια προγενέστερη που υποδήλωνε ότι η έκθεση σε διαφορετικά παθογόνα νωρίς στη ζωή, οδηγεί σε υγιή παιδιά και ενήλικες. Τον Μάιο του 2012, Ευρωπαίοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν σε αγροκτήματα είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα, πιθανόν το αποτέλεσμα της πρόωρης έκθεσης τους σε πολλούς τύπους ουσιών και μικροβίων.

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES