Κεκάκια (muffins) με φυστικοβούτυρο & μαρμελάδα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γλυκού μπείκιν πάουντερ

¾ κ. γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κ. γλυκού αλάτι

2 αυγά

¾ κούπας χυμό μήλου

½ κούπα φυστικοβούτυρο με χαμηλά λιπαρά

¼ κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά

3 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο

1/3 κούπας μαρμελάδα φράουλα

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αναμείξτε σε άλλο μπωλ το φυστικοβούτυρο, τα αυγά, το χυμό μήλου, το γάλα και το βούτυρο. Αναμείξτε τα στέρεα με τα υγρά υλικά.

Χρησιμοποιήστε μικρές φόρμες για κεκάκια και γεμίστε τες έως τη μέση με το μείγμα. Κατόπιν βάλτε περίπου 1 κ. σούπας μαρμελάδα και μετά προσθέστε πάλι μείγμα έως ότου γεμίσει η φόρμα. Αφού γεμίσετε όλες τις φόρμες ψήστε τα κεκάκια στους 350 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή έως ότου να βάζετε το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν για 5 λεπτά προτού τα βγάλετε για να κρυώσουν τελείως.

 

Για περίπου 12 κεκάκια. Κάθε κεκάκι έχει 225 θερμίδες.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…