Ένα Burger σολωμού με πολύ τουίστ

Μαγειρευουμε

FoodPorn γράφει η Άννα στην σελίδα της oh my blog και μας τρελαίνει με την παρακάτω συνταγή για burger σολωμού!

Επειδή μπέργκερ είχαμε και στο χωριό μου, κυριολεκτικά μιλάω… είναι περίπου σαν να λέμε πως είμαι παιδί του μπέργκερ, είπα να καταπιαστώ με το τόσο γνώριμο είδος! Αλλά ακόμη κι ένα μπέργκερ θέλει το τουίστ του, ένα μικρό πείραγμα, κάτι κάτι!!! Τα είπαμε έτσι δεν είναι;

Το κρέας όμως δεν το αγαπώ ιδιαιτέρως, ασε που σούπερ νόστιμα μπέργκερ τρώμε συχνα πυκνά ( όσοι ζούμε στην Αθήνα τουλάχιστον) στο αγαπημένο μου Colibri στο Παγκράτι, να τα λέμε αυτά!!!! Θα σκαρώσω ένα μπεργκερ με φρέσκο σολομό που του έχω και αδυναμία, θα βάλω και παντζάρι για χρώμα και γλύκα… θέλω και λίγη Ασία μέσα, να «σπάσει» την Αμερικανιά, λίγο wasabi & baby corn, καυτερό και γλυκό μαζί!!!

Ε, μιας και το γύρισα στο fusion να σας πω πως σπάνια μου αρέσουν τα ψωμάκια που χρησιμοποιούν στα μπεργκερ, οπότε πάει κι αυτό, το αλλάζω με στρόγγυλη μικρή πίτα, ναι αυτή για τα σουβλάκια, γιατί; Γιατί μπορώ και γιατί του πάει πολύ, δοκιμάστε το…

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. φιλέτο σολομού βρασμένο για 10 λεπτά

3 πατάτες βραστές

3 κουτ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 χοντροκομμένες φέτες ξερό ψωμί (μόνο ψίχα)

2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς

4 φέτες παντζάρι ( βραστό)

100 γρ. baby corn

4 φύλλα μαρούλι σγουρό (καλά πλυμμένο)

80 γρ. μαγιονέζα

1 κ.γ. wasabi σκόνη ή 2 κ.γ. wasabi paste

8 στρόγγυλες μικρές πίτες

1 πακέτο τσιπς γαρίδας

sweet & chilli dipping sauce

Salmon-burger-Ylika

 Για να φτιάξετε το μπεργκερ του σολομού

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες για 30 λεπτά, σουρώνετε και τις λιώνετε σε μορφή πουρέ με ένα πηρούνι. Βράζετε το φιλέτο του σολωμού σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, το βγάζετε από τη κατσαρόλα, αφαιρείτε το δέρμα του σολομού και με ένα πηρούνι “μαδάτε” το σολομό σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε τα τρία συστατικά σε ένα μπολ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μουλτι χτυπάτε το ψωμί ώστε να γίνει ψίχουλα. Πλάθετε τα “μπιφτέκια” του σολομού και ξεκινώντας από το αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό και τέλος τα ψίχουλα, τα τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου ( με λαδόκολλα) και ψήνετε για 20 λεπτά στους 200 C ( προθερμασμένος φούρνος σε αέρα).

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σκόνη wasabi με τη μαγιονέζα & δοκιμάζετε, εάν θέλετε πιο έντομη τη καυτερή γεύση του wasabi μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο. Στη συνέχεια ξεκινάει η “συναρμολόγηση” του μπεργκερ:

Πίτα, εαν θέλετε τις ψήνετε λίγο στο γκριλ, μαρούλι, wasabi μαγιονέζα, φέτα παντζαριού, μερικά baby corn, το μπιφτέκι σολομού και τέλος πίτα!

Πηγή: www.ohmyblog.gr

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES