Η συνταγή για απίστευτη και πανεύκολη μπεσαμέλ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Υλικά

  • 1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα, το κορν φλάουρ και τα μπαχαρικά. Αρχίζουμε από την πρώτη στιγμή και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Στην αρχή θα έχετε την εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά, μα αν συνεχίσετε το ανακάτεμα σε 10 περίπου λεπτά θα έχει δέσει. Όταν πια είναι κρεμώδης και δεμένη, αποσύρετε από τη φωτιά και ξεκινάτε να ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας έντονα και γρήγορα για να μην γίνει ομελέτα το αυγό μα να ψηθεί. Τέλος, προσθέτετε και το τυρί. Μην την αφήσετε να σταθεί πολύ ώρα πριν τη βάλετε πάνω από το φαγητό που έχετε κατα νου να φτιάξετε (παστίτσιο, μουσακά κ.α.) γιατί θα σφίξει.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr